15. 5. 2012 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Jan Jelínek míří do Nokianu. Zaujme Brusovo místo

 



Finský tým Nokian KrP oznámil soupisku na novou sezonu. Na listině hráčů nefiguruje jméno obránce Pavla Bruse, na seznamu je ale jiný český reprezentační zadák – kapitán vicemistrů z Vítkovic Jan Jelínek.

Jeho odchod do Finska jako první odtajnil kouč Vítkovic Radomír Mrázek. Jelínek má namířeno na studium Erasmus do země tisíce jezer. Doposud ale nebylo jasné, kde skončí – na výběr byly tři týmy v okolí Tampere.

Neznámou odhalila pondělní zpráva Nokianu. „Jsem s Nokianem domluvený, že když dopadne škola, půjdu k nim. Pavel Brus v tom nehrál nějakou zásadní roli, byla to nezávislá jednání. Navíc to vypadá, že Pavel na 90 procent v Nokianu příští sezonu hrát nebude,“ říká Jan Jelínek.

Pavel Brus, Nokian KrP

Pavel Brus se rozhodl po dvou sezonách v Nokianu opustit finskou Salibandyliigu a jeho další kroky zřejmě povedou do Švýcarska. „Ještě nejsem nikde dohodnutý. Ale na tom Švýcarsku je také něco pravdy, dostal jsem nabídku od Grasshoppers Curych. Tento týden budu sedět s vedením Vítkovic, to je také jedna z možností,“ říká Brus.

Finskou nejvyšší soutěž tak budou v následující sezoně hrát zřejmě jen dva Češi. Vedle Jelínka to bude jistě Tomáš Sladký v konkurenčním tamperském klubu Koovee. Ligu mistrů světa opustil David Rytych, který odešel do švédského Helsingborgu a směrem na jih míří Pavel Brus.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*