Jakub Kordoš. Foto: IFF flickr Fredric Berggren Jakub Kordoš. Foto: IFF flickr Fredric Berggren
29. 4. 2015 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Skvělá první třetina, pak útlum. Junioři i tak nasázeli Polsku desítku

 



Česká juniorská reprezentace má za sebou vítězný vstup do Mistrovství světa v Helsingborgu. Proti Polsku zvládli mladíci roli favorita a zejména díky vydařené úvodní dvacetiminutovce zvítězili přesvědčivě 10:4. Deseti vstřelenými góly si navíc před dalšími boji zvýšili sebevědomí.  

Premiérovou českou branku na turnaji vstřelil střelou z poloviny hřiště už po minutě a půl nejmladší člen kádru Ondřej Němeček a přinesl tak na české florbalky potřebný klid. Vaculčiak sice pak bránu přestřelil a gól nepadl ani z české přesilovky, v 10. minutě ale Zavadilovu střelu šikovně tečoval Mandík a bylo to 2:0.

Přesilovku pak měli i Poláci, nechali si v ní však utéci Marka Beneše a ten zvýšil český náskok. Další gól přidal těsně po návratu vyloučeného Hoffera jeho spoluhráč z Bohemians Kordoš a vypadalo to, že zápas skončí obrovským polským debaklem. Soupeř se však ve druhém dějství výrazně zvedl a Češi trochu polevili.

Další góly sice přidali v polovině zápasu opět Kordoš a po něm Delong, v bláznivém závěru třetiny se ale střelecky chytili i Poláci. Nejprve zblízka poslal míček do brány Miszewski a 8 vteřin po něm se i díky nešťastnému zákroku Cimbálka prosadil Hamrol. Dva rychlé trefy poté zásluhou Pešata a Kašovského slavili i naši, pak se však blýskl vydařenou individuální akcí naturalizovaný Švéd v dresu Polska Aleksander Dalhstrom a Češi vteřinu před druhou sirénou inkasovali potřetí.

Ve závěrečné dvacetiminutovce se jako první prosadil pěknou střelou Hoffer a o vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Poláci se z gólu radovali ještě jednou – na trestné lavici seděl Tůma a přesně pálil Kozubal. Poslední slovo ale měli opět naši, když ústecký útočník Kolstrunk vybojoval míček na obráncích a jeho následnou střelu dorazil Delong.

Svěřenci Luďka Beneše tak vybojovali očekávané a důležité tři body. Další zápas je čeká zítra v 19:15 proti Norsku.

Česko – Polsko 10:4 (4:0, 4:3, 2:1)
Branky: 2. O. Němeček (M. Beneš), 10. Mandík (J. Zavadil), 16. M. Beneš (D. Šimek), 17. Kordoš (J. Zavadil), 30. Kordoš (J. Zavadil), 31. Delong, 39. Pešat (Hoffer), 39. Kašovský (Kolstrunk), 43. Hoffer (Kašovský), 58. Delong (Kolstrunk) – 38. Miszewski (Malajka), 38. Hamrol (Jachymiak), 40. Dahlstrom, 53. Kozubal (Sienko).

Sestava Česka: Cimbálek – O. Němeček, Tůma, Vaculčiak, Vítovec, Hoffer, O. Vašíček, Kašovský – M. Beneš, D. Šimek, Kieler – Komárek, Pešat, Delong – Kordoš, J. Zavadil, Mandík – Kolstrunk, Bílek. Trenéři: Luděk Beneš a Michal Jedlička.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*