Danny Estrella Naslund právě poslal míček do prázdné branky. Foto: IFF Flickr - Calle Ström. Danny Estrella Naslund právě poslal míček do prázdné branky. Foto: IFF Flickr - Calle Ström.
1. 5. 2015 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Pár centimetrů od vítězství ve skupině! Junioři nakonec se ctí padli

 



Do posledních vteřin bojovala česká reprezentace na MS juniorů o 1. místo ve skupině A. Další senzační výkon však nakonec na vytoužený bod nestačil. Domácí favorité ze Švédska zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 5:4.

Právě bod za remízu vzhledem k lepšímu skóre z dosavadních zápasů stačil našim k tomu, aby základní skupinu vyhráli a poslali Švédy do semifinále se silnými Finy. Zápas ale nezačal vůbec dobře, už po 7 vteřinách se k zemi skácel Adam Delong, chytl se za koleno a ze hřiště mu museli pomoct české fyzioterapeutky.

Ještě hůře bylo ve 3. minutě, když pěknou kombinaci Švédů zakončil milimetrově přesnou ránou Dennis Svensson. V 7. minutě ale bylo srovnáno, nenápadnou zacloněnou střelou se prosadil obránce Bohemians Petr Tůma. Do konce třetiny už gól nepadl a jediné větší vzrušení tak přinesla 14. minuta, kdy švédský gólman Martin Stolt po seknutí od Davida Šimka musel přepustit své místo v brance Patrik Bylund.

Smutný zraněný brankář Martin Stolt. Foto: IFF Flickr - Calle Ström.

Smutný zraněný brankář Martin Stolt. Foto: IFF Flickr – Calle Ström.

Češi byli hráčům ve žlutém naprosto vyrovnaným soupeřem, po polovině zápasu šli ale domácí reprezentanti do dvougólového vedení. Anton Dirgersson nejprve po volném úderu tahem propálil Jana Cimbálka, pak Švédové ve třech rozebrali obranu naší pětice a Gustav Widuss střílel do prázdné branky. A naši se dlouho neradovali ani ze snížení „lazara“ Delonga. Spoluhráč Matěje Jendrišáka Felix Lanver se pustil do naší obrany, byl sražen Ondřejem Němečkem a vybojoval tak pro svůj tým výhodu přesilovky. Tu hned po 9 vteřinách po pasu právě od Lanvera využil Joel Ingesson.

Naši hráči se však ve třetím dějství nesesypali. Naopak – pořádně zabojovali o vyrovnání. Němeček v přesilovce ještě z vyložené pozice branku netrefil, v 52. minutě měl velkou porci štěstí Patrik Kieler, když tečoval do branky střílenou přihrávku Šimka. Češi se na konci vrhli do powerplay, jednu nepovedenou přihrávku ale Švédi ukořistili a Danny Estrella Naslund dovezl míček do prázdné branky.

Ani to však české mladíky nezlomilo a ve zbylých 89 vteřinách nebyli daleko k vyrovnání. Nejprve napřáhl od mantinelu Marek Beneš a i když se mu střela pravděpodobně nepovedla podle představ, skončila za Bylundem. I když Švédové následně ušetřili pár vteřinek v útočném rohu, zbyl našim ještě čas na poslední útok a i z něj málem uhodilo. Po pěkné akci přišla přihrávka na úplně volného Davida Šimka, ten však zleva svojí ránu poslal 20 centimetrů vedle bližší tyče!

Doslova o pár centimetrů tak našim hráčům uniklo vítězství ve skupině a lehčí semifinálový soupeř v podobě Švýcarska. Svěřence trenéra Luďka Beneše tak čeká silné Finsko. Skvělými výkony v posledních dvou zápasech ovšem čeští reprezentanti ukázali, že ani proti němu nebudou bez šance!

Česko – Švédsko 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)
Branky: 8. Tůma (D. Šimek), 38. Delong (Komárek), 52. Kieler (D. Šimek), 60. M. Beneš (Vítovec) – 3. Svensson (Andersson), 31. Birgersson (Nystedt), 35. Widuss (Andersson), 40. Ingesson (Lanver), 59. Estrella Näslund (Karlsson).
Sestava Česka: Cimbálek – Vaculčiak, Vítovec, Němeček, Tůma, Hoffer, Vašíček, Kašovský – Komárek, Pešat, Delong – M. Beneš, Šimek, Kieler – Kordoš, Zavadil, Mandík – Kolstrunk, Bílek. Trenéři: Luděk Beneš a Michal Jedlička.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*