4. 6. 2012 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Sundstedt do Storvrety? Cena je půl milionu švédských korun

 



Jaká je cena jednoho z nejlepších florbalistů světa? O Rasmuse Sundstedta má zájem mistrovská Storvreta IBK, reprezentační univerzál však má ještě dva roky smlouvu v Caperiu. Pokud by se měl transfer uskutečnit, bude muset Kohonenův tým sáhnout hluboko do kapsy: cena je stanovena na 500 000 švédských korun, což je v přepočtu 1,44 milionu korun!

Caperio si před dvěma lety vycházející švédskou hvězdu pojistilo. Sundstedt válel, byl jedním z nejlepších obránců ligy a dával gól za gólem, často po rychlých kontrech. V klubu podepsal smlouvu na dva roky.

Jenže Storvreta by ráda posílila tým, z posledního Poháru mistrů v Mladé Boleslavi odjela bez finálové účasti, což se ve Švédsku rovnalo blamáži. A velezkušený tým pochopil, že je potřeba trochu oživit. Zájem mistrovského týmu je velký.

Jenže spekulace o jistém přestupu Sundstedta na sever ještě oddaluje majitel Caperiotäby Maimon Abdallah a cení si hráče na půl milionu švédských korun (v přepočtu 1,44 mil. korun). „Sundstedt je pod smlouvou a pokud by mělo dojít k jejímu zrušení, budeme požadovat tuto sumu,“ řekl pro server unt.se muž, který do Caperia začal investovat v roce 2001 a přivedl do svého týmu i hvězdy jako jsou Rickie Hyvärinen nebo Johan Edlund.

Sundstedt minulý týden jednal s Täby i se Storvretou. „Řekl jsem, že chci hrát ve Storvretě,“ prohlásil. Sám ale ví, že věc bude komplikovaná. „Je tam ještě mnoho záležitostí, které budou oba kluby muset vyřešit,“ připustil.

Důvod Sundstetova přání opustit Stockholm je ale zřejmý. Vedle toho, že Storvreta je nejlepším švédským týmem a bude hrát o titul evropského šampiona, se do haly Fyrishov přestěhoval i kouč Magnus Jäderlund. A ten by rád svého svěřence v týmu měl.

Jednání mezi kluby budou dál pokračovat. „Budou muset jít s nabídkou nahoru. A my zároveň musíme zvážit, zda máme držet v klubu hráče, který u nás nechce hrát,“ dodal Maimon Abdallah.

Pokud by nakonec k trejdu došlo, už tak hvězdný tým, jakým je Storvreta, připíše na seznam celebrit další osobnost. Vedle Kohonena, Öhmana, Samuelssona, Berggrena nebo Stenberga by se muselo najít místo i pro dalšího florbalového zabijáka. Že by Sundstedt hrál jen ve druhé lajně? To asi ne. Na jednoho z nejlepší pětky světa by asi přestalo být místo…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • bedlák napsal:

    koupil bych ho k nám do týmu ale chybí mi 50 talířů… 😉

  • eno nuño napsal:

    Tak všichni nemusí být v 1. lajně, záleží na sehranosti a ne na počtu hvězd v jedné lajně, to by z toho pak bylo něco jako Real Madrid před pár lety.
    Esa Jussila taky nehraje ve Wileru v první lajně, Pedér Bodén v Dalenu taky ne a takových hvězd je víc. Druhá lajna není nic degradujícího.

Napsat komentář

*