29. 4. 2012 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Češi jedou ze Švýcarska bez vítězství. Helvétský kříž v neděli vyhrál 5:3

 



Čeští florbalisté nevyhráli na turnaji EFT v Bernu ani napotřetí. Nadějně rozehrané utkání se Švýcarskem, ve kterém měli Češi více ze hry, nakonec vyhrál domácí tým 5:3. Premiérový gól v reprezentaci dal Curney, všechny góly vítězů zařídila formace bratří Hofbauerů s Fankhauserem.

Češi šli rychle do vedení, když akci druhé formace zametl za Maierova záda Tomašík. Švýcaři ale dokázali kontrovat a v polovině první třetiny šli po fatální nahrávce Martina Vladaře do vedení.

Na konci první části sehráli Češi přesilovku, ale ani přes souvislý tlak švýcarskou bránu nedobyli. Početní výhodu naopak na druhé straně vyžil Christoph Hofbauer.

Na konci druhé třetiny přišla hvězdná chvíle Jiřího Curneyho, který se nadechl k velkému sólu a premiérovým gólem v reprezentaci vykřesal naději.

Čechy gól Curneyho povzbudil a hned po nástupu do třetí třetiny srovnal Richter a i v dalších minutách druhé části měl výběr Tomáše Trnavského víc ze hry. Několik nevyužitých slibných příležitostí ale na druhé straně potrestal svým druhým gólem v zápase Matthias Hofbauer.

Tlak Čechů sice nadále pokračoval, šanci na vyrovnání však sebralo vyloučení Tokoše necelé dvě minut před koncem. Češi přesto získali míč, pokusili se o hru bez brankáře, ale nakonec inkasovali.

EFT 2012 – Bern

Švýcarsko – Česká republika 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky:
7. Fankhauser (Schmocker), 14. Ch. Hofbauer (Fankhauser), 34. M. Hofbauer (Zimmermann), 49. M. Hofbauer (Fankhauser), 60. Fankhauser (Ch. Hofbauer) – 3. Tomašík, 36. Curney (Tomašík), 41. Richter (Ondrušek). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Střely na bránu: 22:25. Zásahy brankářů: Maier 22 – Souček 18. Diváci: 1207.

ČESKÁ REPUBLIKA: Souček – Garčar, Slaný, P. Suchánek, Vladař, Jakůbek, Krzyžanek, Kotlas – Ondrušek, Richter, Skácel – Šebek, Sladký, Tomašík – Skalík, Rybka, Curney – Tokoš, Koňařík Trenér: Tomáš Trnavský.
Švýcarsko: P. Meier – Helfenstein, Dysli, Bichsel, Schmocker, Wittwer, S. Stucki, Reusser – Antener, Brunner, N. Wälti – Fankhauser, M. Hafbauer, Ch. Hofbauer – Berlinger, Zürcher, Zimmermann – Scalvinoni, Ch. Meier. Trenér: Petteri Nykky.

Druhý nedělní zápas:
Švédsko – Finsko 10:3 (3:0, 4:0, 3:3)
Branky:
7., 23. a 45. Kim Nilsson, 29. a 49. J. Larsson, 17. Svahn, 17. Malmström, 32. Sundstedt, 38. Berggren, 44. Nilsberth – 52. Jussila, 58. Kauko, 60. Lamminen. Rozhodčí: Baumgärtner, Kläsi. Diváci: 857.

Konečná tabulka EFT
1. Švédsko 3 3 0 0 22:12 6
2. Finsko 3 2 0 1 13:13 4
3. Švýcarsko 3 1 0 2 10:15 2
4. ČESKÁ REPUBLIKA 3 0 0 3 10:15 0


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Audit napsal:

    Češi měli více ze hry= tady někdo asi neviděl zápas. Maximálně měli více běhání a nesmyslných přihrávek a ten chaos zakončili při špatném střídání na konci zápasu při power play.

    • eno nuño napsal:

      Přesně tak ! Více ze hry měli Švýcaři. Chtělo by to ubrat na patricionizmu a být objektivní.

  • fanda napsal:

    souhlasím se dvěma předřečníky – žádnou převahu čechů jsem neviděl, skutečně je načase se zamyslet nad kvalitou komentářů, obecně a dlouhodobě jsou velice slabé…pokud se mám vyjádřit ke hře čechů, tak na mě působila jako hra na náhodu, bez systému, bez myšlenky, rovněž tak některé individuální výkony svědčí o faktu, že výkony z naší ligy by neměly být automatickou vstupenkou na mezinárodní scénu a více se orientovat na jiné atributy než je kanada – na některých našich hráčích bylo podle mého názoru patrné, že zaostávají technicky, fyzicky a rychlostně. K tomu bych připojil výsledky našich juniorů s finskem, kde nám ujíždí vlak o několik stanic a pokud se s tím v oddílech nebude pracovat, tak nebudeme hrát ani o ten bronz. naši mladí totálně propadli a zvláště první zápas byl ostudou…

    • Hans napsal:

      na juniorech hráli proti našim mladíkům hráči i ročníku 93 … jen tak pro zajímavost.

      • Daniel napsal:

        S takovýma kecama di k vodě, halavně plnou pusu keců trenér juniorů že Fisnko pracuje s ročníku 94 ….

  • Grmelec napsal:

    Je to tak, ze na klubove urovni nastrilis goly, das hodne bodu a mnohdy to je diky formaci, ve ktere hrajou. Maji urcite mechanizmy a dalo by se rict i spatne navyky, ktere se projevi v narodaku. Slany strili z nasi pulky pres tri branici hrace predvidatelnou strelu, nasi utocnici maji omezeny projev hry, jsou jednostranni. Krajanci to maji za zasluhy ci co, jsou malo videt. Sladky neco maluje na tabulku a pak zakopava o micky a ztraci je jak na bezicim pase. Prevahu jsme nemeli ani nahodou. A hlavne kdyz nam to nejde, tak jen vic behame a nic nezmenime. Strategicky i takticky si to prohravame. Svym pohybem byli nejvice videt hraci z Moravy, kde se nepestuje a herni alibizmus ani velka jmena.

    • fanda napsal:

      naprostý souhlas – spolu prostě neumějí, těch příčin je mnohem více, je třeba je rozpoznat, umět pojmenovat a nastolit cestu k nápravě. ta současná cesta končí ve slepé uličce

  • Možná nám ujíždí vlak napsal:

    neustále se naše unie začíná honit za penězi, za megaakcemi, kluby nutí vrážet do „nepřímo florbalových akcí“ nehorázné peníze a ony někde chybí…u mládeže u výchovy hráčů…na pořadatelích šetřit nemůžete, dostanete pokutu. Na trenérovi ano, však to veme nějaký taťka…doplácí na to výchova hráčů. Začíná to nabírat naprosto stejný směr jako náš fotbal a dnes už i mládežnický hokej. Honba za penězi nahoře na úkor toho co je dole…Kvalitu si nelze vynutit tím, že ji nařídím.

    • fanda napsal:

      ano, několik jednotlivců si čuchlo k penězům a celkově to na mě působí, že to jde do kopru… někteří zapomínají na to, že florbal ,byť je druhým sportem s nejpočetnější základnou, pořád to je ryze amatérský sport ze kterého nelze vysávat peníze na zbytečnosti, které potom samozřejmě chybí jinde. ještě poznámka k repre – když se tým poskládá z krajánků a z poloviny z hráčů ligy, kdy hráči hrající venku si snad myslí, že jsou něco více a výběr z ligy je postaven ne na schopnostech, ale spíše na tabulkových předpokladech, nemůže to dělat dobrotu. florbal je kolektivní hra postavená na spolupráci a souhře, při rychlosti a dynamičnosti, kterou tato hra dnes dosahuje, se jen velmi těžko budou prosazovat individuality, na to mám pocit trochu zapomínají nejenom hráči, ale především trenéři, kteří podle mého nedokázali vtisknout tvář hře naší reprezentace. při úrovni jednotlivých hráčů by člověk předpokládal , že švýcary bychom měli přehrávat, opak je ale pravdou

Napsat komentář

*