2. 8. 2012 Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

I Velká Británie vysílá na Czech Open svého zástupce

 



Florbal na Britských ostrovech se zatím řadí mezi čistě okrajové sporty. Hrají jej zde ve velké míře přistěhovalci ze Skandinávie, Česka nebo Švýcarska, kde je hra s děrovaným míčkem mnohem populárnější. Týmem plným cizinců jsou i londýnští Vikingové, kteří se letos podruhé v historii chystají na Czech Open.

London Vikings jsou jedním z nejúspěšnějších britských klubu. Datum jeho vzniku sahá hluboko do 90. let a byl založen právě přistěhovalci ze severských zemí, kteří chtěli hrát florbal i mimo svou rodnou zemi.

Od roku 2000 jsou Vikingové oficiálně registrovaní pod Britskou florbalovou unií a pravidelně hrají místní jihovýchodní ligu, kterou dokázali 8x vyhrát. Mimo jiné se také každoročně kvalifikují na Britský šampionát, kde hrají o titul mistra Velké Británie. Titul se Vikingům podařilo ukořistit i v letošním ročníku, v němž obhájili zlato už popáté za sebou.

Letošní Czech Open nebude pro tým London Vikings úplnou neznámou. Poprvé se na pražském turnaji představil loni, kde ukázal svoje kvality. V základní skupině skončil druhý, když nestačil pouze na zálohu Tatranu Střešovice. V play off dokonal další velké překvapení, když v 1. kole porazil B-tým Mladé Boleslavi. Svou cestu na turnaji zakončili Vikingové v další rundě, když nestačili na lotyšský Lekrings, se kterým prohráli 1:4.

Pražský turnaj bude další částí přípravy na novou sezonu, kterou Vikingové začali až 18. července. Londýňané trénují pouze 1x týdně, a tak stihne tým s početnou českou kolonií před největší florbalovou akcí léta pouhé 4 tréninky.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Mistr Skotska 2011 napsal:

    oni trenujou pres leto? To tady urcite neni standard, tech treninku bude spis 0 😛

  • Hráči napsal:

    Kdo hraje z čechů za Vikings?

  • Máca napsal:

    Nevim o tom, ze by tam byl letos nejakej Cech! A jak to bylo s letosnim titulem na Britskym sampionatu…tak to je na dlouhy povidani! Kazdopadne finale nevyhrali!!! A presto se pysni titulem! Aneb florbal v Britanii je vazne v plenkach!

Napsat komentář

*