3. 8. 2012 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Představujeme zahraniční týmy Elity CO – Pixbo Wallenstam IBK

 



Tradiční a zároveň nejúspěšnější účastník Czech Open hodlá i letos bavit fanoušky v hlavním městě České republiky. Tentokráte se ale o zábavu pražského publika budou muset postarat „noví“ hrdinové, neboť celek Pixba se v nadcházející sezoně bude muset obejít bez virtuóze Petera Runnestiga.

Pixbo Wallenstam IBK, Švédsko

Švédské Pixbo se jistě může pochlubit reputací nejoblíbenějšího švédského celku, který se v Praze představí. Seveřané za to vděčí zejména svým úspěchům. Na tradičním letním turnaji jsou nekorunovanými králi, když posbírali celkem jedenáct medailí (6x zlato, 3x stříbro a 2x bronz). Vloni ale odjížděli Švédové z hlavního města České republiky bez medaile.

Poslední zlatý úspěch se tak datuje k předminulému ročníku (2010), kdy ve strhujícím finále přehrálo Pixbo krajany z Dalenu. Družstvo Pixba jistě pro zopakování tohoto úspěchu udělá maximum. Hned po sezoně se vedení dohodlo na spolupráci s Henrikem Quistem, který by měl vyztužit zadní řady týmu. Švédové naopak nepředstaví v Praze svou hlavní hvězdu Petera Runnestiga, který přestoupil do Warbergu.

Za zmínku v současném kádru rozhodně stojí Martin Östholm, který byl při vítězném turnaji v roce 2010 vyhlášen nejlepším hráčem. Svou vysokou kvalitu předvedl i vloni a letos se můžeme těšit, že podobné výkony jistě zopakuje. Spoustu branek můžeme čekat i od Isaaca Roséna. Tomu poslední ročník příliš nevyšel, v roce 2009 ale získal korunu pro nejlepšího střelce Czech Open.

V případě Rosénova ústupu ze slávy se jako skvělá náhrada jeví Partik Malmström a Kalle Brännberg, kteří se vloni zasloužili celkem o jedenáct branek. Oba dva by i letos mohli těžit z výborné práce Emila Julkunena. Tento drobný Švéd s výrazně finským jménem totiž dokáže v útoku získat spoustu míčků a následně je servírovat spoluhráčům do gólové šance.

Ve své domácí soutěži skončilo Pixbo v celkové tabulce na druhém místě za Storvretou. Ve čtvrtfinále „Červené lišky“, jak se týmu přezdívá, nakonec vybojovaly postup v pětizápasovém dramatu s Warbergem. V semifinálových čtyřech utkáních ale našlo Pixbo třikrát přemožitele ve svém konkurentovi z Dalenu.

Ani poslední Czech Open nedopadl pro zástupce země tří korunek nijak slavně. Ve skupině sice Pixbo postupně přehrálo švýcarský Uster (3:2), brněnské Buldoky (9:3) a českého mistra Tatran Střešovice (3:1). V nadstavbové části pak Švédové remizovali s krajany z AIK (3:3) a překvapivě podlehli ostravskému Remedicu (2:5). Ve čtvrtfinále pak tahali za kratší konec ve švýcarsko-švédském souboji s Tigers Langnau (4:5).

 


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*