6. 8. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Představujeme zahraniční týmy Elity CO – IBF Falun

 



Sbírka medailí švédského týmu IBF Falun z Czech Open je zatím chudá. Obsahuje jen jeden bronz z roku 2010, jenže Seveřané jsou v podstatě stoprocentní. V Praze byli zatím jen jednou. A letos budou zase patřit k favoritům.

IBF Falun, Švédsko

Švédský celek IBF Falun se stal v Čechách více populární než tomu bylo v minulosti. Vděčí za to především tahu, které učinilo vedení před dvěma roky. Tehdy si totiž vyhlédlo Milana Garčara. Falun tak začal být českými fanoušky pravidelně sledován.

Letos klub prožil velmi vydařenou sezonu. A v týmu naplno zazářila nová florbalová kometa. Rasmus Enström se stal vítězem kanadského bodování s 64 body (39+25) a později byl vyhlášen také nejlepším hráčem roku ve Švédské Superlize.

Rasmus Enström

Přicestovat by měl i do Prahy, takže se diváci mají opravdu na co těšit. Kromě něj bude soupeře prohánět jistě i Alexander Galante Carlström, který v základní části získal o jediný bodík méně (36+27). Falun tak na letní zápolení přiváží dva nejproduktivnější muže uplynulé sezony.

Sezonu nakonec Švédové zakončili dramatickou pětizápasovou semifinálovou bitvou se Storvretou. Do semifinále prošel Falun rovněž po pětizápasové sérii s Helsingborgem.

Za zmínku z kádru Falunu rozhodně stojí také Jakob Lundmark, Alexander Rudd, Jonas Adriansson, či kapitán a reprezentant Erik Björk. V play off také ukázal své kvality Johannes Skog, který se stal se ziskem 13 bodů (9+4) třetím nejproduktivnějším hráčem za dvěma největšími hvězdami týmu, Enströmem a Galante Carlströmem.

 


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*