Jakub Kolísko (č. 28) se na finálovém Tatranu vítězství podílel dvěma góly. Foto: www.g2cup.cz. Jakub Kolísko (č. 28) se na finálovém Tatranu vítězství podílel dvěma góly. Foto: www.g2cup.cz.
11. 9. 2015 Turnaje (1) KOMENTÁŘŮ

Juniorský G2 Cup po parádním finálovém obratu vyhrál Tatran

 



Úřadující juniorští mistři z Tatranu Střešovice se radují z vítězství ve své kategorii tradičního G2 Cupu. V repríze nedávného ligového finále porazili hoši v rudých dresech díky neskutečnému obratu v posledních minutách Bohemians 9:7. Bronz berou mladíci z Ostravy po výhře nad Spartou.

V základní skupině A se trochu překvapivě výsledkově nevedlo Slovensku. Juniorská reprezentace našich východních sousedů si připsala do tabulky pouze bod za remízu s Náchodem, se Spartou i s Mladou Boleslaví pak prohrála těsně o jediný gól. Boleslavští se naopak stali jediným týmem, jenž v základních skupinách neztratil ani bod.

Druhá skupina začala výhrou Bohemians v souboji favoritů s Tatranem. Tento úspěch ovšem klokani znehodnotili v utkání s Ostravou, kdy utrpěli debakl 4:13! I tak ale skupinu B svěřenci Michala Jedličky vyhráli, naopak Ostrava se kvůli prohře s Ústím propadla na poslední místo.

Přes čtvrtfinále hladce prošli Tatran i Bohemians – oba týmy tak už v této části turnaje ukázaly, kdo si letos do haly na Podvinném Mlýně přivezl nejlepší formu. Sparta si ve vyrovnaném zápase poradila s Ústím a největší překvapení měli na svědomí hráči FBC Ostrava, kteří vyřadili ve skupině suverénní Mladou Boleslav.

Oba semifinálové souboje skončily shodně výsledkem 7:5 a v obou se radovaly favorizované týmy – Tatran postoupil přes Ostravu a Bohemians nedovolili proklouznout do finále domácí Spartě. V soubojích o 5. a 7. místo si spravili chuť hráči Slovenska a Mladé Boleslavi.

Třetí místo vybojovala Ostrava, která navázala na vydařené výkony proti Bohemians či Boleslavi. Opravdový vrchol turnaje pak přinesl finálový zápas. Ještě v 53. minutě vedli zelenobílí po proměněném nájezdu Matyáše Krebnera 7:4, Tatran však skóre 4 góly během 2 minut a 17 sekund skóre otočil! Při závěrečné powerplay Bohemians pak pečetil vítězství Střešovic svým 4. gólem v utkání Marek Beneš.

Právě nejužitečnější hráč finále Beneš se spolu s Radkem Mandíkem stal s 15 body vítězem kanadského bodování turnaje, oba se s 8 asistencemi podělili rovněž o titul nejlepšího nahrávače. Nejlepším střelcem byl 9gólový Daniel Škoula z Bohemians, v soutěži o nejtvrdší střelu zvítězil jeho spoluhráč Matyáš Krebner. V All Star týmu měli po dvou zástupcích Bohemians a Sparta, jednoho hráče pak dodaly týmy Tatranu a Ostravy.

Již dnes se na Podvinném Mlýně startuje turnaj dorostenců. Příznivci mládežnického florbalu zde v akci uvidí například švédský Dalen nebo mladé naděje Chodova.

All Stars Team turnaje
Vojtěch Nockin (Sparta) – Kryštof Krbec (Bohemians), Ondřej Němeček (Tatran) – Radek Mandík (Bohemians), Jan Severa (Sparta), Igor Macháček (Ostrava).

Výsledky G2 CUP JUNIOR 2014
Skupina A

Sparta – Mladá Boleslav 3:8
Sparta – Náchod 5:1
Slovensko – Mladá Boleslav 3:4
Náchod – Slovensko 9:9
Sparta – Slovensko 5:4
Náchod – Mladá Boleslav 5:6

Skupina B
Bohemians – Tatran 8:5
Ostrava – Ústí 4:6
Tatran – Ústí 10:2
Ostrava – Bohemians 13:4
Ostrava – Tatran 5:8
Bohemians – Ústí 6:1

Čtvrtfinále
Sparta – Ústí 4:3
Mladá Boleslav – Ostrava 4:5
Bohemians – Náchod 9:2
Tatran – Slovensko 7:2

Seminifále
Bohemians – Sparta 7:5
Ostrava – Tatran 5:7

O 3. místo
Ostrava – Sparta 8:4

Finále
Tatran – Bohemians 9:7

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Pane Hrubý, prosím Vás (a ne poprvé) doučte se pravopis nebo už nepište články na veřejně přístupné weby. Děkuji, Jan Dvořák

Napsat komentář

*