29. 8. 2012 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Žák už za Kloten sází góly. I když pořád čeká na hokejky

 



Už se pomalu zabydluje a v novém působišti i střílí góly. Zdeněk Žák si zvyká na prostředí ve Švýcarsku, ale podle prvních indicií se zdá, že by se mu v dresu Klotenu mohlo dařit. Jets i s novou posilou vyhráli Mitteland Cup.

Zpráva o přestupu z Vítkovic přišla jako blesk z čistého nebe. Centr, který si zahrál dvě poslední extraligová finále, jen rychle sbalil kufry a vyrazil. A vše už probíhalo v rychlém sledu.

„Je to zatím v pohodě. Už bydlím a zvykám si na nové spoluhráče a jazyk,“ přibližuje momentální starosti.

Ty florbalové jdou mimo něj. Do týmu zapadl a na úvodním turnaji se mu dařilo.

„Zahraju si dost. Dal jsem na turnaji tři góly a finále jsme hráli proti ULA, co vedl Tomáš Trnavský. Hráli proti nám i Rybka a Lébl. Vyhráli jsme, bylo to fajn,“ přibližuje první zkušenosti na švýcarských hřištích.

Zdá se, že i trenér Sascha Rhyner na exvítkovického forvarda sází.
„Měl bych hrát první lajnu a přesilovku. Myslím, že jsem zapadl dobře. Ale já bych to jinak ani nebral. Potřebuju být ve hře. Máme mladý, ale talentovaný tým,“ pochvaluje si Žák.

O něco těžší zkouška čeká na Kloten o následujícím víkendu, kdy se konečně střetne s elitními týmy na Uster Cupu.

„Škoda, že jsme si nezahráli se St. Gallenem, ale byl ve druhé skupině a nepostoupil do finále. Ale teď nás čeká Uster a Köniz, tak uvidíme, jak na tom budeme,“ přemýšlí Zdeněk Žák. A vyhlíží už i návrat českého spoluhráče Adama Štegla na hřiště.

„Adam léčí koleno, ale trénuje normálně. Jen zatím není schopen hrát zápasy,“ prozrazuje.

Jen jeden problém Zdeňka Žáka zatím tíží. „Všechno je nové a zatím nemám hokejky, tak nevím s čím budu hrát,“ směje se nová posila Klotenu. Ručník s vyšitým číslem a jménem ale už nafasoval.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*