2. 12. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Obhajoba bude hodně těžká, tuší Mikko Kohonen

 



Finové přijeli na světový šampionát do Švýcarska v roli úřadujících majitelů zlata. Ale také v roli týmu, s nimiž se na nejvyšší stupínek nepočítá tolik jako se Švédy. To, že obhajoba titulu nebude snadnou záležitostí, ví i jeden z klíčových útočníků mužstva Suomi Mikko Kohonen.

Finové se dočkali první zlaté medaile ze světových šampionátů v roce 2008, kdy se MS hrálo v Praze a v Ostravě a přerušili tak sérii 5 triumfů Švédů. Před dvěma lety obhájili titul v domácím prostředí a podle odborníků mělo Finsko právě v roce 2010 nejsilnější tým v historii. Ve Švýcarsku bude usilovat reprezentace Suomi o zlatý hattrick. I o tom mluví Mikko Kohonen v rozhovoru pro časopis Innebamndymagazinet.se.

Jeho tým zahajuje světový šampionát už dnes, od 13.30 se střetne s reprezentací Německa. Dalšími soupeři Suomi ve skupině D budou Rusové (4. 12.) a Kanaďané (5. 12.).

Podaří se Finsku znovu vyhrát a přidat tak třetí zlato v řadě?
„Naším cílem je vždy vybojovat zlaté medaile, zároveň ale víme, že to bude nesmírně komplikovaný úkol.“

Jak bys popsal současný finský výběr?
„Snažíme se předvádět rychlý, ofenzivní florbal. Mnozí říkají, že hrajeme trpělivě a soustředěně.“

Který tým byste brali nejraději jako soupeře do play off?
„Nejtěžším soupeřem je samozřejmě Švédsko. Doufám ale, že se s našimi rivaly střetneme až ve finále. Švédové jsou tradičně našimi největšími soupeři a bylo by super s nimi znovu hrát o titul.“

Která reprezentace by mohla letos nejvíce překvapit?
„Tradičně silná bude Česká republika a také domácí Švýcarsko… Možná Německo? Nevím…“

A kdo naopak své fanoušky zklame?
„To je hodně těžké předpovědět, je ale pravda, že Finsko, Švédsko, Švýcarsko a Česko mají vždy víc co ztratit než ostatní země.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*