Hana Koníčková (v pozadí) se stala ústřední postavou výhry NST v Porvoo.
1. 11. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Další velká show Koníčkové ve Finsku: hattrick a přihrávka!

 



Hana Koníčková odehrála ve finské lize v dresu NST další pozoruhodné utkání. Měsíc poté, co 4 brankami pomohla zničit Turku, se tentokrát vyřádila na Porvoo. Triumf 7:0 řídila hattrickem a přihrávkou!

Její tým se těší z vedení v lize, které hájí s 2bodovým náskokem před SB-Pro (má však o zápas víc). Své soupeře kosí se suverenitou. NST nejdřív v pátek rozneslo helsinský Tapanilan Erä 10:3. Dlouholetá opora národního týmu, jež nyní ve Finsku nastupuje na levém křídle, ovšem jako jediná z elitního útoku nebodovala.

Všechno si vynahradila dnes v Porvoo. Trenér ji přesunul do třetí formace po bok navrátivší se Laury Kokko a spolupráce s finskou reprezentantkou Koníčkové sedla náramně. Kokko jí přihrála na 2 trefy, k té poslední ji pak výhozem pobídla gólmanka Jonna Mäkelä. Koníčková je s 9 zásahy sedmá mezi střelkyněmi a se 2 přihrávkami navrch celkově 20. v bodování.

Také další reprezentantky Eliška Krupnová a Tereza Urbánková přijedou na sraz národního týmu před EFT v Tampere ve střelecké pohodě. Obě se o víkendu trefily, ovšem zatímco Krupnová byla jedinou střelkyní svého týmu, Urbánková byla jednou z mnoha.

Její KAIS Mora totiž triumfovala v Malmö 11:2 a na vysoké výhře se podílelo celkem 8 hráček. Pro Urbánkovou to byl 4. zásah v sezoně, její tým je aktuálně na 5. místě. IKSU nasázelo dokonce 16 branek a ujalo se vedení v Superlize. Pixbo s Krupnovou v sestavě totiž poprvé v sezoně prohrálo a je o bod zpět.

Česká univerzálka ještě ve 2. části dokázala vyrovnat náskok Endre, pak už se prosazoval jen 3. celek soutěže a zvítězil 3:1. Pixbo tak kleslo na 2. pozici, Krupnová je se 14 body (7+7) na 13. místě produktivity. Proti Endre se trefila parádní ranou k tyči, ovšem byla také na hřišti při všech obdržených brankách, přičemž ta druhá padá za laxní bránění čistě na její vrub.

Ještě méně osobní radosti je u české dvojice v SB-Pro. Hana Sládečková nastoupila při vítězství na hřišti M-Teamu 9:5 jen ve 3. formaci a nebodovala, Denisa Ratajová nehrála vůbec. Zato další bývalá hráčka Vítkovic Mirva Laitinen se přesunula z obrany do útoku SB-Pro, dokonce do elitního, a připsala si v duelu 2 trefy a nahrávku.

Ve Švýcarsku měla o tomto víkendu liga pauzu, hráčky se podle tradice už sešly na srazu národního týmu.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*