5. 12. 2012 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Postoupit do semifinále se dá i ze studeného hostelu. Vědí to už i Lotyši

 



Lotyši způsobili Čechům nepříjemné překvapení, mistrovství světa se dočkalo první senzace. Rázem je tým, který vede Fin Iiro Parviainen, hitem. Jen florbalisté z Pobaltí zůstali stejní, jací byli. Pokorní, skromní a určitě se nebudou stěhovat za lepším ubytováním. I když jsou pokoje na hostelu prťavé, studené, protože nejde topení, a k večeři jsou po zápase třeba i pouhé dva krajíce chleba se šunkou.

Hostel poblíž haly se pomalu probudil do nového dne. Občas odtud ani není možné volat domů, protože padá telefonický signál. Prostory kolem recepce obsadil tým Lotyšska. Na rozdíl od pokojů se tady totiž dá chytit wifi signál. Každý z hráčů se chce podělit se svými přáteli o opojný pocit vítězství.

V úterý na to nebyl čas. Těsně předtím, než odešli spát, sledovali Lotyši zápas, který sami hráli před nějakými dvěma hodinami, společně u obrazovky laptopu. Drželi se za ramena, kochali se. Rozhodující gól, dvě minuty do konce, siréna… Tváře hráčů lotyšského týmu byly rozzářené.

Lotyši ještě před půlnocí koukali na opojné vítězství nad Čechy

Pak finský trenér Lotyšů Iiro Parviainen poslal své svěřence spát. Během chvilky byla hotelová lounge prázdná.

Prostředí florbalového hostelu, v němž bydlí i Němci, Američané a Rusové, motivuje všechny 4 týmy, které zde na prťavých čtyřlůžkových pokojích bydlí. Takovéhle věci tým stmelí. Pokoje by byly malé pro 2, ale na prostoru 2×2 metry se tísní 4 hráči, věci si suší na chodbě. Ostatně – je tam tepleji než v pokoji…

Sušení lotyšských dresů na chodbách hostelu

Před třetím hracím dnem napsal personál na tabuli jednoduché vzkazy. A, bohužel, týmy se jich až na Rusy držely. Američané si relax užili, Němci a Lotyši motivační slova o výhře vyslyšeli.

Tabule se vzkazy na hostelu

Už teď je jasné, že jeden z trojice týmů Lotyšsko, Rusko, Německo bude hrát semifinále. Tým z Pobaltí už si dokázal, že je možné předvést velké věci. I díky vítězství nad Čechy teď jeho šance na postup do semifinále stouply. Domů se mohou vracet jako hrdinové. A natěšení na to, že se konečně pořádně vyspí.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • m25 napsal:

    Skromnost je základ úspěchu. Českým tým hrdě vyhlašuje útok na zlatou medaily a takhle to dopadá…

Napsat komentář

*