Hana Koníčková před brankou Crackers.
23. 11. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Další hattrick Koníčkové! V zahraničí skórovaly i Urbánková, Mlejnková a Lacková

 



Hana Koníčková pojede na světový šampionát do Tampere jako 3. nejlepší střelkyně finské ligy. Opora NST pomohla svému týmu nejdřív v sobotu gólem a nahrávkou k výhře nad Happee 8:2, v neděli proti Crackers obstarala polovinu branek při vítězství 6:3 a celkem už v sezoně nashromáždila 13 zásahů. Střelecky se před mistrovstvím světa dařilo i dalším reprezentantkám.

Koníčková ale ční nade všemi. Tenhle měsíc už zvládla druhý hattrick, v týmu lídra finské ligy má nepostradatelnou roli, chodí na přesilovky… Z legionářek, jež odešly v létě do ciziny, prorazila zřejmě nejvíc. Svými 2 trefami proti Crackers za stavu 3:3 zlomila duel ve prospěch NST.

Přitom podobně slibně vypadal začátek angažmá u vítkovické dvojice v SB-Pro. Denisa Ratajová a Hana Sládečková ovšem nejsou v 3. celku Salibandyliigy tolik vidět. Obě si o víkendu proti Kovee připsaly po asistenci, Ratajová přihrála v prodloužení na vítěznou trefu na 3:2. Sládečková, zvyklá na hodně prostoru na hřišti, nastupuje „uklizená“ do 3. řady… V sezoně zatím v 10 zápasech posbírala 8 bodů (2+6).

Se skromnější rolí se musí vyrovnávat i Tereza Urbánková. KAIS Mora má sestavu nabitou švédskými reprezentantkami, jež si co 2 roky jezdí pro tituly mistryň světa. Česká snajperka je odsouzena k životu mimo elitní formaci. I tak ale trefou při triumfu 12:2 nad Falunem vylepšila svůj účet na 8 zásahů v 11 utkáních.

Michaela Mlejnková je aktuálně 4. nejlepší střelkyní švýcarské ligy. Svým Red Ants Rychenberg v duelu o 1. příčku na hřišti Dietlikonu pomohla gólem do vedení, ale vítěze nakonec za stavu 2:2 musely určit nájezdy. V nich česká útočnice v první sérii nedala, bod navíc pak bral Dietlikon.

Druhá v tabulce za ním je o bod zpět Piranha Chur, jež rozstřílela Zollbrück 8:3. Hanka Lacková nejdřív v polovině zápasu zvýšila na 6:2, o chvíli později přihrála na gól, po němž narostl rozdíl ve skóre na 5. Pro Lackovou to byl 4. zásah v 8 zápasech.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*