Takto se Lenka Kubíčková radovala po premiérovém titulu novodobých Vítkovic.
29. 12. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky se ze mě určitě hned tak neposadí na zadek, usmívá se Kubíčková

 



Lenka Kubíčková se dočkala životního angažmá ve švédské Moře. Stane se nejen spoluhráčkou Terezy Urbánkové, ale také takových hvězd světového florbalu jako Anny Wijk nebo Therése Karlsson. Na severskou misi se těší, byť ví, že si svou pozici bude muset tvrdě vybojovat.

Její angažmá bylo pro všechny velkým překvapením, vždyť ve Vítkovicích byla jasnou jedničkou a v minulosti se vyjádřila, že už ji nejspíše zahraniční angažmá mine. „Jde o naprosto neplánovaný a nečekaný přestup. Ale když se jedná o nabídku z nejlepšího týmu světa, není moc nad čím váhat,“ řekla webu Florbal.cz.

Čelem se k situaci postavily také Vítkovice, které s Morou dohodly „výměnu“ Kubíčkové za Laumu Visnevskou. „Moc si vážím reakce spoluhráček, trenérů i vedení Vítkovic, kteří mě podpořili, i když jsem je svým rozhodnutím vystavila do hodně nepříjemné situace,“ děkuje Kubíčková.

V Moře se potká s další bývalou hráčkou Vítkovic Terezou Urbánkovou. „Určitě je to velká výhoda, pomůže mi s aklimatizací, ať už s praktickými věcmi, tak zejména při zapadnutí do týmu,“ pochvaluje si Lenka Kubíčková.

Sama věří, že jí angažmá ve Švédsku přinese nové florbalové a životní zkušenosti. „Chci se tam co nejrychleji adaptovat a rozchytat se natolik, abych dostala důvěru i v zápasech,“ plánuje. „Ale zůstávám na zemi, Švédky se ze mě určitě hned tak neposadí na zadek,“ směje se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*