Michaele Mlejnkové se v Red Ants daří.
11. 1. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Mlejnková, Koníčková i Ratajová se v zahraničí radovaly z gólu

 



Celkem 3 české legionářky se o víkendu zapsaly mezi střelkyně v zahraničních ligách. Michaela Mlejnková završila povedený víkend Red Ants, Hana Koníčková i Denisa Ratajová taktéž pomohly svou trefou k výhře.

Nejvíc se dařilo Mlejnkové a vůbec jejímu týmu, jenž perfektně zvládl 2kolo a sesadil ze 4. příčky, poslední postupové do play off, Burgdorf českého kouče Radomíra Malečka. Ten naopak prohrál oba zápasy, navíc pokaždé doma. V přímém duelu s Red Ants přitom vedl až do 57. minuty. Pak vyrovnala obávaná Silvana Nötzli a 43 vteřin před koncem připravila vítězný gól pro Alexandru Frick.

V neděli si pak Mravenčice zastřílely proti poslednímu celku soutěže Berner Oberland. K debaklu 11:4 přispěla Mlejnková trefou a 2 asistencemi a s 12 zásahy je aktuálně 6. nejlepší střelkyní ligy. Její celek si pak před Burgdorfem vypracoval 4bodový náskok.

Ještě lépe se vede českým reprezentantkám s jejich celky ve Finsku. NST s Koníčkovou je na 2. místě, SB-Pro s Ratajovou a Hanou Sládečkovou o příčku zaostává, ovšem má o 3 zápasy méně, a pokud ve všech uspěje, může předběhnout i vedoucí Classic. Tomu se povedl neobyčejný zápas a Crackers zdecimoval 27:3! Jeho útočnice Nina Rantala si pak připsala celkem 12 (!) bodů (7+5).

Příspěvky českých hráček byly skromnější, ale neméně důležité. Koníčková dala gól a NST zdolalo M-Team vysoko 7:1. Pro bývalou libereckou oporu to byla 15. trefa v sezoně a v tabulce střelkyň jí patří 4. místo. SB-Pro přemohlo TPS 6:3, Ratajová vsítila vítězný gól, Sládečková chvíli předtím připravila zlomovou branku na 3:2. Zatímco Ratajová nastoupila v elitní lajně, druhou jmenovanou trenér stále schovává do 3. řady a v týmovém bodování je Sládečková až za bývalou vítkovickou obránkyní Mirvou Laitinen.

Ve Švédsku musela skousnout debakl aktuálně 4. Mora. Proti vedoucímu IKSU se prosadila až v poslední třetině za stavu 0:8. Tereza Urbánková se do dějin zápasu zapsala jen vyloučením (nepotrestaným), gólmanská posila Lenka Kubíčková přiletěla do Švédska až den před utkáním, o role jedničky a náhradnice se tak podělily její konkurentky. S vedoucím IKSU stále drží krok Pixbo Elišky Krupnové, jež vyválčilo těsnou výhru 3:2 v Linköpingu.

 


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*