Kapitánka Classic Nina Rantala zaznamenala v jednom utkání hned 12 bodů. Foto: Esa Takalo
14. 1. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Výhra 27:3 a 12 bodů jedné hráčky. Ženy Classic ohromily florbalový svět

 



Finská nejvyšší ženská soutěž v neděli přepsala své historické statistiky. Ženy SC Classic totiž na domácí půdě porazily Crackers 27:3, což je nejvyšší výhra, která kdy byla k vidění ve finských elitních soutěžích. Útočnice Nina Rantala rovněž překonala rekord v počtu bodů získaných jednou hráčkou, když její číslo figuruje v zápise hned u dvanácti zásahů.

Tampere, dějiště nedávno skončeného ženského šampionátu, zažilo další magický večer. Tentokráte se proti sobě postavily celky Classic s Crackers a výhra domácích 27:3 je dosud nejvyšším vítězstvím, které se kdy událo v zápase finských nejvyšších soutěží mužů a žen.

Dosavadním rekordem bylo vítězství Ëry III nad SSV poměrem 23:1, tedy o dvaadvacet branek, kterého dosáhly hráčky Ëry téměř před deseti lety. Na výsledky téměř nadpozemským rozdílem byl pak plodný především rok 2014, kdy se na dostřel dostaly dvakrát hráčky SB-Pro a jednou Classic.

Tabulka s historickými výhrami v nejvyšší finské ženské soutěži.

Tabulka s historickými výhrami v nejvyšší finské ženské soutěži.

Ještě jednou věcí bylo nedělní utkání unikátní: útočnice Nina Rantala se „sice“ nepodílela ani na polovině branek, přesto jí dvanáct bodů za sedm branek a pět asistencí „stačí“ k historicky největšímu počtu bodů dosažených v elitní společnosti jedním hráčem v utkání.

Škoda jen, že záznam z tohoto galapředstavení neexistuje nebo o něm alespoň nikdo neví. Přesto asi Classic nemohl poslat lepší vizitku před klíčovým vzájemným zápasem SB-Pro, kde působí také Hana Sládečková s Denisou Ratajovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*