Juniorská reprezentace při přátelském utkání v Králově Dvoře. Foto: Martin Flousek. Juniorská reprezentace při přátelském utkání v Králově Dvoře. Foto: Martin Flousek.
15. 1. 2016 Reprezentace - Junioři (2) KOMENTÁŘŮ

Trenér juniorů Jakoubek nominoval na trojzápas se Švýcary

 



Reprezentaci juniorů čeká na začátku února přátelské trojutkání ve Švýcarsku. Trenéři Jiří Jakoubek a Jaroslav Berka na něj nominovali podobný výběr, jaký se představil na podzimním EFT v Brně.

V rámci domácího turnaje čtyř florbalových velmocí junioři na nájezdy porazili Švédy. Následně ve vyrovnaných zápasech podlehli Finům i Švýcarům, přesto ale zanechali dobrý dojem. Asi i proto se trenérská dvojice rozhodla většinu sestavy z Brna vzít také do Švýcarska. Čeští mladíci sehrají ve městě Herisau celkem tři přátelská utkání.

Změn udělali Berka s Jakoubkem celkem 6. Šanci vyzkoušet si mezinárodní zápasy dostanou znojemský gólman Jan Hándl a jeho klubový spoluhráč Filip Daberger, Přemek Pakosta z Pardubic, vítkovický Jiří Besta a Jakub Kolísko z Tatranu. Po zranění se do národního týmu připojí i boleslavský talent Filip Zakonov.

Akci naopak vynechají brankář Oskar Blaha z Tatranu se svým spoluhráčem Adamem Tlapákem, Matyáš Krebner z Bohemians, Martin Ulman z Vítkovic, ostravský Igor Macháček a také Petr Koláčný z Brna. Ani v druhé ostré nominaci reprezentačního cyklu nezbylo místo na Daniela Maxu a Jana Bělocha z Chodova nebo Vojtěcha Hrůzu z Mladé Boleslavi.

Oporami týmu by měli být gólman Daniel Muck, obránce Ondřej Němeček nebo střelec Milan Meliš. Zápasy se odehrají 3. až 7. února, tedy ve stejném termínu, v němž bude seniorský národní tým ve Slovinsku bojovat o postup na MS.

V předchozím reprezentačním cyklu se obdobný trojzápas konal na české půdě v Králově Dvoře a lvíčatům se poměrně vydařil. Ze tří pokusů jednou zvítězili 5:4 a dvakrát se oba týmy rozešli smírně (7:7 a 6:6).

Nominace na přátelské zápasy ve Švýcarsku (3. – 7. 2. 2016)

Brankáři:

Jan Hándl – TJ Znojmo
Jan Eckhart – Sparta Praha
Daniel Muck – Florbal Chodov

Hráči:

Dominik Bartoš – Sokol Pardubice
Jiří Besta – 1. SC Vítkovice
Jakub Bína – Florbal Mladá Boleslav
Petr Brautferger – Tatran Střešovice
Daniel Cabejšek – FbŠ Bohemians
Filip Daberger – TJ Znojmo
Michal Hudera – Tatran Střešovice
Josef Juha – FbŠ Bohemians
Václav Jurdzin – 1. SC Vítkovice
Jakub Kolísko – Tatran Střešovice
Kryštof Krbec – FbŠ Bohemians
Mikuláš Krbec – Florbal Ústí
Jan Krejča – Sparta Praha
Daniel Krejčíř – 1. SC Vítkovice
Milan Meliš – Tatran Střešovice
Martin Muhlfait – Tatran Střešovice
Ondřej Němeček – Tatran Střešovice
Přemek Pakosta – Sokol Pardubice
Filip Zakonov – Florbal Mladá Boleslav
Marek Zouzal – Sparta Praha


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Alfons napsal:

    Zajímavé že tam není nikdo z FBC Ostrava, přitom má pár dobrých hráčů.

    • Petr napsal:

      Na minulém EFT byl Igor Macháček, nyní v nominaci není místo jednoho z šesti nově nominovaných. Stále ale patří do širší reprezentace.

Napsat komentář

*