Chodovské hráčky se radují z jednoho z mnoha vstřelených gólů. Foto: Florbal Chodov. Chodovské hráčky se radují z jednoho z mnoha vstřelených gólů. Foto: Florbal Chodov.
28. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

VÝBĚR SOUPEŘŮ: Vítkovice nepřekvapily, zato Chodov zvolil Židenice

 



Výběr soupeřů pro čtvrtfinálové série má za sebou také ženská nejvyšší soutěž. Neobešel se bez jednoho překvapení, o které se postaral Chodov. Ten si za soupeře zvolil Židenice, byť se v zákulisí čile spekulovalo o možnosti výběru ELITE. To nakonec zvolil Herbadent, čímž také určil poslední sérii mezi Bohemians a Libercem. Vítězné Vítkovice neopustí Ostravu a utkají se s tamním FBC.

1. SC Vítkovice Oxdog (1.) – FBC ČPP BONUSIA Ostrava (6.)

Logická a tradiční volba. Ostravské derby mělo vždy náboj a pro hráčky obou celků je speciální. Oba týmy navíc nemusí opouštět hranice města, mezi Sportovním centrem Dubina a ČPP Arénou se při menší procházce dá cestovat jedinou tramvají. „Očekávaná volba prakticky od chvíle, kdy jsme věděli, že Vítkovice budou vybírat jako první a my věděli, že se dostaneme do play-off. Radši bychom hráli např. s Chodovem, ale bohužel nejsme v pozici, abychom si mohli vybírat,“ řekl Českému Florbalu kouč Ostravy Jakub Robenek.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV (2.) – Sokol Brno Židenice Florbal.com (7.)

Jediná poměrně neočekávaná volba. Na druhou stranu je ale rovněž logická: Chodov se netají úmyslem vybírat si těžší soupeře a forma Židenic je aktuálně lepší než ELITE, o kterém se čile spekulovalo. „Na čtvrtfinále jsme chtěly vycestovat z Prahy, proto jsme si vybraly Brno. Jde o soupeře v aktuálně velmi dobré formě, neboť hraje dobrý kombinační florbal,“ zdůvodnila volbu trenérka Chodova Michaela Marešová.

Herbadent Praha 11 SJM (3.) – ELITE Praha (5.)

Herbadent skončil díky nejhorším vzájemným utkáním v elitní trojici třetí, ale neopustí hranice Prahy. Zvolil si totiž ELITE, které do play off nevstoupí v optimální formě. Po téměř snovém začátku sezony to vypadá, že svěřenkyním dua Richter – Jelínek tak trochu došla šťáva, ale jak už bylo mnohokrát řečeno, play off je nová soutěž. „ELITE byla naše prioritní volba, protože je to jeden z nejlepších soupeřů, ze kterých jsme si mohly vybrat. Myslím si, že nás dostatečně prověří a osobně věřím v kvalitní sérii,“ věřila bezprostředně po volbě Markéta Šteglová.

FbŠ „pipni.cz“ Bohemians (4.) – Crazy girls FBC Liberec (8.)

Duel utrápených čtvrtfinalistů. Oběma týmům se v sezoně příliš nedaří, nicméně do play off se tito tradiční účastníci vyřazovacích bojů dokázali probojovat. Bohemians skončili stejně jako loni čtvrtí, byť se odstup mezi nimi a elitní trojicí o něco zvětšil, Liberec obsadil poslední postupové místo. „Jsme rádi, že na nás zůstala Bohemka, protože je to pro nás nejpřijatelnější tým než kdokoliv z první trojky. Tady v těchto zápasech můžeme posbírat zkušenosti, což se nám určitě hodí do dalších let,“ řekla webu ceskyflorbal.cz Lenka Bartošová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*