Simon Flühmann ještě v dresu Grünenmattu.
3. 3. 2016 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Varování pro Tokoše? Do Dalenu jde švýcarská hvězda

 



Ještě před začátkem play off oznámil Dalen první posilu pro příští sezonu. Je jí nejproduktivnější hráč základní části švýcarské ligy Simon Flühmann. Kapitán Grünenmattu přitom nastupuje na pravém křídle, čili na stejné pozici, na níž hraje i český forvard Dalenu Martin Tokoš. 28letý Flühmann, jenž ve 22 ligových duelech této sezony nasbíral 60 bodů (30+30) a o víkendu přidal dalších 6 v play down, už uzavřel s aktuálně 5. celkem Superligy 2letou smlouvu.

Ve Švédsku vzbudilo ohlas i respekt, že za sebou v bodování ligy nechal hvězdu úřadujících mistrů světa Kima Nilssona. Švýcaři mají v Dalenu, jemuž šéfuje bývalý kouč národního týmu země helvétského kříže Urban Karlsson dlouhou tradici. Flühmann bude už 6. hráčem zpod Alp v historii klubu. „Cítím se skvěle. Jsem šťastný za šanci hrát za jeden z nejlepších týmů světa. O hraní ve Švédsku jsem hodně mluvil s bývalým hráčem Dalenu Matthiasem Hofbauerem. Poskytl mi zajímavé informace, které mi podpis smlouvy ulehčily,“ prohlásil 10násobný reprezentant.

Dalen si jej vyhlédl na předloňském Czech Open, kde proti němu Flühmann nastoupil s Grünenmattem. „Výborný hráč a milý kluk, který zapadne do týmu,“ zapsal si šéf Dalenu Urban Karlsson do svých poznámek. Švýcarskému snajprovi podle svých slov poskytne čas na aklimatizaci, rozhodně prý od něj nečeká, že hned převezme roli tahouna týmu.

Ale jaká role je vlastně pro posilu přichystaná? „Zatím těžko říct,“ nemá jasno ani sám Flühmann. Zřejmě by ovšem měl nastupovat v některé z elitních 2 pětek, kanonýr jeho kalibru může dostat prostor i v přesilovkách.

Po Norovi Ketilu Kronbergovi, Finovi Villem Turulovi a české dvojici Patrik Suchánek, Martin Tokoš bude Švýcar 5. cizincem na soupisce týmu. „Pro příští sezonu potřebujeme ještě lepší hráče,“ uvedl Karlsson pro deník Aftonbladet na adresu současných legionářů. Tokošovi po tomto ročníku končí smlouva. Dostane novou, nebo přišel Flühmann jako jeho náhrada?


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*