Lasse Kurronen je novým trenérem finské ženské reprezentace.
23. 3. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Finské ženy povede Lasse Kurronen, současný trenér Hany Koníčkové v NST

 



Druhá země z elitní čtveřice hlásí trenérskou změnu na postu hlavního trenéra své ženské reprezentace. U Finek skončil hlavní trenér Marko Paju, kterého nahradí Lasse Kurronen, třicetiletý současný trenér NST, ve kterém působí Hana Koníčková.

Bylo to skvělé finále, dost možná nejlepší, které kdy ženský florbalový svět viděl. Finky měly vytoužené domácí zlato na dosah, především v průběhu druhého nájezdu Veery Kauppi už asi někteří viděli, jak se švédské impérium hroutí.

Nepodařilo se, po druhém zásahu Amandy Delgado Johansson Finky padly a v novém cyklu už je nepovede Marko Paju. Na jeho místo příchází Lasse Kurronen, současný trenér NST, ve kterém působí také Hana Koníčková. Jsem oddaný a náročný. Chci, abychom všichni pracovali na společných cílech. Navíc se pokusím být férový a konzistentní,“ charakterizoval sám sebe třicetiletý trenér.

Podobně jako Paju, také Kurronen nebude na práci u národního týmu sám. Ve trenérském štábu bude působit legendární trenérka SC Classic Irina Peltola, která dovedla celek k sedmi mistrovským titulům, a také Markus Huhtimo, který naváže na svou práci v předchozím cyklu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*