Denisa Ratajová má ve Finsku mimořádnou formu.
24. 3. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Finské legionářky s Krupnovou jsou v semifinále, Mora vede nad Täby a Ratajová zářila

 



České legionářky na severu jsou na nejlepší cestě do semifinále svých soutěží. Postoupit už se povedlo Pixbu, SB-Pro a NST, jeden zápas od postupu je také Mora. Na opačné straně barikády bojovala Michaela Mlejnková, která může pomalu hodnotit svou první sezonu v zahraničí. Red Ants se totiž zachránili po dvou výhrách nad Oberlandem. Třemi body ve třetím čtvrtfinále zazářila Denisa Ratajová.

Ve Finsku nebylo v nejkratší možné době co řešit. Jak NST Hany Koníčkové, tak SB-Pro dua Sládečková – Ratajová postoupily do semifinále po výhrách 3:0 ve čtvrtfinálových sériích. NST porazilo M-Team postupně 8:0, 4:2 a 9:1, přičemž Koníčková skórovala ve druhém a třetím utkání.

SB-Pro si stejným poměrem po výhrách 6:4, 6:2 a 7:4 poradilo s TPS Turku. První dvě utkání odehrály obě Češky s nulovým bodovým zápisem, zajímavé byly snad pouze dva body v úvodním zápase od Mirvy Laitinen. Ve třetím zápase ale zazářila Denisa Ratajová, která zaznamenala dvě branky, asistenci a ještě dvouminutový trest.

Ve Švédsku se daří především Elišce Krupnové, její Pixbo splnilo roli favorita a po výhře 3:0 na zápasy se může v poklidu připravovat na semifinále. V prvním utkání si Krupnová připsala asistenci, při poslední výhře 6:2 zase vstřelila čtvrtou branku svého týmu.

Mora Lenky Kubíčkové a Terezy Urbánkové zatím bojuje s Täby a v sérii vede 2:1 na zápasy. Lenka Kubíčková zatím odchytala pouze první utkání, v dalších dvou zůstala na lavičce. Tereza Urbánková zatím nebodovala.

Ve Švýcarsku pokračuje v semifinále Burgdorf s českým tandemem Radomír Maleček – Kristýna Horňáková a Piranha Chur s Hankou Lackovou. Ke vzájemnému souboji ale nedojde: Burgdorf čeká série s Dietlikonem, Chur vytvoří dvojici se Zollbrückem. Semifinále startuje stejně jako v Česku o víkendu.

Ve dvou utkáních play out se zachránily hráčky Red Ants s Michaelou Mlejnkovou. Oberland porazily 10:5 a 4:3 po nájezdech, v prvním utkání si Mlejnková připsala branku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Howe napsal:

    Jenom bych rád upřesnil, že hattrick Gorieho Howa je gól,áčko a bitka. Je to častá chyba ve znalostech.

    • Jirka Bareš napsal:

      Taky jsem si říkal a těšil jsem se na přiložené video bitky, teď ten popisek působí velmi bulvárně, protože obsahuje zavádějící informace

Napsat komentář

*