Radost litvínovských hráčů. Foto: Facebook SK Bivoj Litvínov Radost litvínovských hráčů. Foto: Facebook SK Bivoj Litvínov
25. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Litvínovský obrat zaskočil Vinohrady. Bivoj slaví první výhru v superlize!

 



Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by zrovna dnes měli litvínovští bivojové ukořistit své první vítězství v nejvyšší soutěži. Jenže Hulič a spol. se nevzdali ani za nepříznivého stavu 1:4. Postupně stáhli náskok Vinohrad a po trefě Skalitze v prodloužení načali sérii 2. kola play down výhrou. Zaskočení domácí tak budou v pondělí bojovat o srovnání.

Vinohradské zaskočila už 46. vteřina utkání. K dorážce se protlačil Hocelík a poslal hosty do vedení. První třetina však patřila aktivnějším domácím, kteří ve druhé půlce úvodní periody zažili bezvadnou pětiminutovku. Nejprve vyrovnal Gregor, po něm přesnou střelou z dálky skóroval Zavadil a v 19. minutě vyšvihl šibenici znovu Gregor.

A když v čase 21:21 Pražané po gólu Bíny využili přesilovku, zdálo se, že mají utkání pevně ve svých rukou. Litvínov však poté začal vystrkovat růžky. Jako první snížil ve 24. minutě z trestného střílení Skuhrovec. O necelých šest minut později vzrostly šance Bivoje ještě více. Chládek zpoza branky poslal míček na Pudila, jenž nezaváhal.

Vinohrady pak sice znovu odskočily o dvě branky, když se po chytré přihrávce Králíka prosadil Baudisch, bylo ovšem zřejmé, že domácí hráči nejsou úplně ve své kůži. Jen o chvíli později totiž znovu snížil nejlepší hráč hostů Hertl. Pražané měli v závěru druhé dvacetiminutovky k dispozici početní výhodu, ta jim ale vůbec nevyšla.

Ve zbytku zápasu byl Litvínov jasně střelecky aktivnější a ve 49. minutě se dočkal vyrovnání. Nerozhodný stav zařídil po dorážce Hocelík. Hosté byli na koni, a ačkoliv více času drželi míček domácí, šťastnější byl nakonec Litvínov. Po necelých dvou minutách ukončil prodloužení Skalitz a zajistil Litvínovu první výhru v sérii i v historii nejvyšší soutěže.

Výsledek 2. kola play down Tipsport superligy:

VINOHRADY – LITVÍNOV 5:6p (stav série: 0:1)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*