7. 2. 2013 Zahraničí (6) KOMENTÁŘŮ

Mika Kohonen opět nejlepším florbalistou světa! Letos jsem to nečekal, říká

 



Finsko sice světový šampionát nevyhrálo, Mika Kohonen byl ale opět vyhlášen nejlepším hráčem světa. Finský borec vyhrál anketu prestižního florbalového časopisu Innebandymagazinet už popáté!

Je to velká pocta. Odbornící, kteří hlasovali, se shodli, že nejlepším hráčem světa je Fin. A to navzdory tomu, že celek Suomi utrpěl na mistrovství světa krutou prohru.

„Je to něco, co jsem nečekal. Ale jako vždy jsem nesmírně hrdý a šťastný. Musím za to poděkovat svým spoluhráčům ve Storvretě a v národním týmu,“ sdělil své první pocity Mika Kohonen.

Pomalu se mluví o konci florbalového velikána, Kohonen ale ještě končit nechce, i když ho čím dál víc sužují zdravotní problémy.

„Chtěl bych hrát ještě mnoho dalších let, je to to nejlepší, co si můžu přát. Vždyť je to moje práce,“
říká. „Jedno ale vím, až skončí tahle sezona, tak jdu na operační stůl. Ale slíbil jsem, že budu hrát i další rok,“ přiznává.

Za národní tým Finska už ale nenastoupí. Možná jen v nějaké exhibici nebo při oficiálním loučení. „Měl jsem touhu pokračovat, ale tělo už nemůže. Bylo to něco, co jsem věděl už v roce 2010,“ říká ke svému konci reprezentační kariéry.

A kdo tedy bude Kohonenův nástupce na florbalovém trůnu?

„Je tu hodně talentovaných hráčů. Fantastický je Rasmus Enström, ale i naši Rasmus Sundstedt a Mattias Samuelsson. Šanci má i Johan Samuelsson nebo můj krajan Tatu Väänänen. Jak říká, je s podivem, že jsem letos vyhrál,“
sdělil s upřímností Mika Kohonen.

Nejlepší hráči světa 2012 pode Innebandymagazinet:

1. Mika Kohonen (Finsko / Storvreta IBK)
2. Johan Samuelsson (Švédsko / Granlo)
3. Rasmus Enström (Švédsko / Falun)
4. Ketil Kronberg (Norsko / Dalen)
5. Mattias Samuelsson (Švédsko / Storvreta)
6. Patrik Åman (Švédsko / AIK)
7. Emanuel Antener (Švýcarsko / Köniz)
8. Kim Nilsson (Švédsko / AIK)
9. Fredrik Holtz (Německo / Storvreta)
10. Tatu Väänänen (Finsko / Seinäjoki)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*