6. 4. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Do finále má i českou zásluhou blíž Linköping. Falun odvrátil vyřazení

 



Linköping je blízko zopakování své loňské účasti ve švédském Superfinále. V 5. utkání semifinálové série s Dalenem zvítězil 5:4, třebaže ještě 5 minut před koncem prohrával 2:4 a ujal se vedení 3:2 na zápasy. Na tentýž stav snížil vydřeným úspěchem v prodloužení mistrovský Falun se Storvretou.

Je to jedna bitva větší než druhá. Linköping v sérii vedl, pak prohrával, nyní má znovu víc. Stejně tak tomu bylo v dnešním duelu, v němž získal brzy náskok, ale následně musel dotahovat. Za stavu 2:4 se po krásné přihrávce přes celou šířku hřiště trefil v plném běhu Christian Mattsson a vyrovnání dokonala druhá lednová posila klubu.

Milan Tomašík využil zaváhání obránce Dalenu Mattiase Ljunggrena, do té doby se 4 body jasného hrdiny zápasu, vzal mu v rohu míček, vyběhl s ním na osu hřiště a parádně zavěsil. Pod vítěznou trefu se zase podepsal Matěj Jendrišák, jenž počkal na správný moment, bekhendem našel na středu Martina Karlssona, a ten dokonal obrat.

Crusaders přitom byli od poloviny zápasu bez trenéra na střídačce, neboť Johan Astbrant byl za nadávky rozhodčím vykázán na tribunu. Po Jendrišákově vyloučení čelil Linköping krušným časům. Přesto se ve více než minutovém oslabení 3 proti 5 ubránil, což byl začátek prohry Dalenu.

Hráči Storvrety se už možná viděli v Superfinále. Po 2 debaklech na účet Falunu vedli nad úřadujícími šampiony na jejich hřišti 2:0, před nimi byla už jen necelá polovina zápasu. Nakonec domácí vypotili vyrovnání a v prodloužení rozhodl Simon Cederström.

Semifinále play off – 5. zápasy:

Dalen – Linköping 4:5 (0:1, 2:0, 2:4)
Branky: 36. a 43. Ljunggren, 33. Edholm, 51. Svahn – 8. Gustafsson, 45. Mattsson, 55. Hovlund, 57. TOMAŠÍK, 57. Martin Karlsson (JENDRIŠÁK). Diváci: 2077. Stav série: 2:3.

Falun – Storvreta 4:3p (0:2, 1:0, 2:1 – 1:0)
Branky: 34. Palmén, 46. Fahlström, 49. Galante Carlström, 64. Cederström – 3. Sjögren, 18. Rudd, 48. Pettersson. Diváci: 2039. Stav série: 2:3.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*