Jan Linhart a bratři Stuchlíkové. Foto: archiv Jan Linhart a bratři Stuchlíkové. Foto: archiv
10. 4. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady poslaly Litvínov do 1. ligy. Sedmý duel rozhodl hattrickem Linhart

 



Vyrovnanou a dramatickou sérii nakonec ovládli Vinohradští. V sedmém utkání 2. kola play down doma porazili Litvínov 6:4 a stejně jako loni budou o účast v nejvyšší soutěži bojovat v baráži. Litvínov se naopak po roční účasti v superlize vrací zpátky o patro níž.

Ani sedmý zápas nebyl ochuzen o obraty ve skóre, podobně jako celá série. V šesté minutě sice šli domácí do vedení po dělovce Štěpána Raitera, Litvínov pak ovšem zchladil domácí obecenstvo dvěma góly, které znamenaly jeho vedení.

Prostřední dvacetiminutovka patřila výhradně Pražanům a konkrétně Janu Linhartovi. Útočník Vinohrad zkompletoval ve druhé části čistý hattrick a po čtyřiceti minutách tak svítilo na ukazateli skóre 4:2 pro domácí.

Vinohrady už se ve třetí části nikam nehnaly. Hrály, co potřebovaly, a 460 diváků v hledišti vinohradské sokolovny tak sledovalo marnou snahu Bivoje o zvrat. Po trefě Králíka ze 49. minuty se návrat hostů do zápasu jevil ještě více nereálně.

Severočeši už tři a půl minuty před koncem zkusili hru bez brankáře a jen o chvíli později přidal šestou branku Vinohrad Gregor. Litvínov pak dokázal přeci jen snížit, a to hned dvakrát, na výsledku už se to však projevilo jen minimálně.

Vinohrady zvítězily v rozhodujícím sedmém střetnutí 6:4 a seslaly Bivoj zpátky do druhé nejvyšší soutěže. Samy však ještě nemají nic jistého, o poslední místenku v elitní lize se budou muset poprat s poraženým finalistou 1. ligy, kterým je Kladno. Série se rozběhne už příští týden.

Výsledek 7. zápasu 2. kola play down:

VINOHRADY – LITVÍNOV 6:4 (konečný stav série: 4:3)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*