5. 11. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Muži porazili Švýcary 5:3 a na EFT nakonec obsadili 2. místo

 



Poslední zápas na EFT ve Växjö zvládli čeští muži vítězně. Duel proti Švýcarsku vyhráli 5:3 i díky dvěma gólům Aleše Zálesného a práci gólmana Tomáše Kafky. Celkově Češi obsadili na turnaji 2. místo.

Oproti zápasům se Švédskem a Finskem se tentokrát podařil českému výběru vstup do zápasu. Svým premiérovým gólem v dresu národního týmu otevřel skóre Petr Kološ a ještě do konce třetiny navýšil náskok v přesilovce Aleš Zálesný.

Svěřenci trenéra Trnavského přidali další 2 góly v prostřední třetině. Náskok 4:0 pak drželi až do poslední části hlavně díky zákrokům Tomáše Kafky. Ten zlikvidoval jen ve druhém dějství 15 střel.

Češi nakonec inkasovali po zakončení Simona Stuckiho a vzápětí neubránili oslabení.

Švýcarský tlak otupila branka Zálesného, už druhá v utkání, a tak 3. gól Švýcarů dvě minuty před koncem už drama neznamenal.

Český výběr na turnaji ve Växjö po vysoké prohře se Švédy nakonec obsadil 2. příčku. Vyhrál domácí výběr, který ve svém posledním utkání porazil i tým Finska 7:6.

Výsledek:
Česko – Švýcarsko 5:3 (2:0, 2:0, 1:3)
Branky:
15. a 52. Zálesný, 7. Kološ, 26. Fridrich, 36. Ostřanský – 46. Stucki, 50. Schmocker, 59. Reusser. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Myslím, že na turnaji příjemně překvapili oba beci z Vítkovic, jak Suchoš tak Kološ ukázali, že na mezinárodní scénu mají.
    Na Chrápkovi byla celkem vidět nerozehranost, ale pořád má ještě měsíc čas. V útoku překvapil Ondrušek, jeho rychlost na soupeře platila, Zálesný i přes to, jakej hraje prales, tak pořád může být platným hráčem, naopak nelíbil se mi Rybka, Šebek, Sladký má strašný problém s vylučováním, na turnaji myslím 4 tresty, což si v takovýchto zápasech na MS dovolit nemůže. Jendrišák ukázal, že to co stačí v extralize je v konfrontaci s top hráči žalostně málo. Právě z jeho pozice padlo spoustu gólů proti Švédům, ten kluk skoro nebránil.
    Pro mne nominace takto:
    Rytych, Kafka-
    Jelínek, Jakůbek, Garčar, Brus, Chrápek, Suchánek, Kološ-
    Tomašík, Fridrich, Richter, Ostřanský, Skalík, Zálesný, Ondrušek, Tokoš, Sladký, Jendrišák, Slaný(Šebek).
    Jde o to, jak to chce Trnavský hrát, jestli používat Slaného na hrotu, Jendrišák se bude hodit do zápasů se slabšími soupeři, kde bude mít podobně prostoru jako v extralize.
    Fini toho moc neukázali, naopak Švédi konstantní výkony po celý turnaj. Švýcaři si to nejlepší také nechávají až na šampionát. Sem zvědavý, jak to nakonec Trnavský vybere.

    • takyfanda napsal:

      Viděl bych to trochu jinak, Ondrůšek dobře dopředu, ale zpátky nic moc. Naopak lajna Fridrich, Koňařík, Šebek – výborná defenziva, hráli na první lajny Finska i Švýcarska a kromě první branky s Finy je prakticky k ničemu nepustili. A Rybka taky makal, co to šlo…

      • eno nuño napsal:

        Problém je v tom, že první lajna Švýcarů nebyla ani z poloviny taková, jaká bude na MS … Švýcaři měli solidní marodku

    • bída chodova napsal:

      Fando, musím uznat, že si superodborník, hlavně specialista na Jendrišáka. Proč ti tak leží v žaludku? Řekl bych, že je to hloupá závist víkovíckého „Fandy“ a „machra“ na florbal, protože nikdo z víkovických odchovanců na Matese nemá, kromě Milana Tomašíka a Honzy Jelínka, ale ten je obránce, tam je jednodušší být hvězdou než v útoku. Je fakt, že od Matese se čeká, že bude v reprezentaci zářit jak v lize, ale to ty superborče musíš také vědět, že to nejde, Mika Kohonen z něj ještě není, ale možná jednou bude. Všiml sis, že naši střední útočníci na tomto turnaji nijak nevynikali, nejenom Mates? Zkus zavolat Trnavskému, možná by ti vysvětlil proč hráli jak hráli a co po nich chtěl, aby hráli.
      Nauč se psát trošku objektivně a když nemáš odpovídající informace, tak ty svoje špinavé, pomlouvačné smrady radši nevypouštěj do virtuálního éteru.

      • fanda napsal:

        Naopak, ty budeš asi věrný fanoušek Chodova. Já sem nabídnul objektivní kritiku ze svého pohledu, to že s tím nesouhlasíš, na to máš samozřejmě právo, ale moh bys být aspoň slušný.
        To že Jendrišák nehraje moc dobře do obrany, je celkem známá věc. Když se podívám jak hraje pozici centra Fridrich a Jendrišák, tak ten rozdíl je evidentní. A v zápasech proti Švédům, Finům, Švýcarům je to především o pevné defenzivě, protože do nějakého florbalu nahoru-dolu se s nimi pouštět nemůžeme. Jak jsem psal tak Mates by se dal ideálně použít do zápasů ve skupině se slabými soupeři, ale v zápasech kdy o něco de, je důležitá poctivá defenziva. Trochu objektivity od chodovských fanoušků by to chtělo…

        • bída chodova napsal:

          Tak to už je úplný nesmysl. Matějova nejsilnější stránka už od juniorů je jeho defenzivní činnost, odebere spoustu míčků, dříč, buldok na hřišti, silný na míčku, ne excelentní technik. Pusť si videa z minulého MS, nebo z předchozích play-off, tam to uvidíš. Druhá silná vlastnost je rozehrávka a ta je o herní inteligenci, o hlavě nahoře. Třetí, kterou přidal v posledních létech je střelba a díky tomu vyhrává kanadu. To jak kdo hraje v reprezentaci je dáno systémem hry reprezentace a jak to hraje v lize je dáno stylem hry klubu. Když ti tvoji vítkovičáci nehrají pohromadě, to co je naučil Mrázek, ale rozhodíš je s jinými hráči z jiných klubů, tak jsou jejich výkony v reprezentaci poloviční. Zkus rozebrat toto téma chytráku (osobně proti těm klukům nic nemám, nejsem tak závistivý jako ty Fanouši). A když už si tak objektivní, jak to že jsi potom nehodnotil všechny hráče, jak už ti to tady v diskusi někdo vytkl, ale opět jsi se zaměřil jen na Jendrišáka? Ono je to tak, jedno moudré přísloví říká, že nepřítel je nebezpečný jenom z jedné strany, závistivý hlupák ze všech stran. Nad tím se taky zkus zamyslet Fanoušku (hladím tě po hlavičce, ty můj boročku).

      • fanoušek napsal:

        souhlasil bych s fandou – je třeba sundat růžové brýle a vidět výkony jendrišáka optikou mezinárodního srovnání – o to snad jde i matesovi…v extralize podává extra výkony, ale s jakými soupeři ? to prostě nemůže být měřítko – a to se týká všech, nejenom jendrišáka… on totiž vypadá v porovnání se zkušenými borci tak trochu jako těžkotonážní tank a hlavně se nedostane ke své nejsilnější zbrani – střele ze střední vzdálenosti, rozehrávku má nic moc, obrana spíše špatně, rychlostí na ty nejlepší nestačí, technika v průměru, trochu mě mrzelo, že jej nenechali jet nájezdy…

        • David napsal:

          Co je to objektivní kritika ze svého pohledu ? Něco takového neexistuje !!!
          Zeptejte se nějakého jazykovědce, než začnete plácat nesmysli, úplně tím degradujete svoje názory i kdyby byli svaté.

        • david napsal:

          Všichni jste experti, srovnáváte Fridricha s Jendrišákem, že jeden hraje víc dozadu a druhej méně. Proboha, to je snad věc herního systému daného týmu a dané lajny ne? Jak můžete plácat takový hovadiny, to nechápu 🙂 Vám se třeba někdy v týmu nestalo, že první lajna hraje aktivně, ale druhá hodně pasivně? Že je třeba odlišný styl bránění na soupeřovu první a druhou pětku?

          Divím se…

  • Honza napsal:

    Rybka se mi líbil, opravdu na tom hřišti makal:) Ondrušek nee, dozadu fakt bída…

  • Matthew napsal:

    sledoval jsem jen zápas se švýcary, z toho moje hodnocení:

    Nejdřív jsem si myslel, že nejlíp jezdí Rybka a nejhůře je na tom Mates Koňařík, prostě mi to tak zpočátku připadalo. Pak jsem začal trošku víc sledovat rozestavení jednotlivých lajn a moje první hodnocení najednou bylo k ničemu. Připadalo mi, že každá lajna hraje jinak (asi logicky a možná jsem tupec, že jsem na to přišel až po nějaké době), u jedné jsem tam viděl rozestavení „W“, Rybka zas měl dle mého soudu pokyn aktivně (ale opravdu hodně aktivně) napadat rozehrávku soupeře, další lajna něco mezi.
    V obraně mi moc neseděl Vladař, v útoku zas Ondrušek, ale hrálo více než 15 lidí, těžko říci nejlepší a nejhorší. Bolek super výkon, jen si na něj příště dám větší pozor při sledování utkání s tím jeho posouváním tyčky do hřiště (neviděl jsem to poprvé a asi ne naposled).
    Těžko hodnotit, kdo bude vybrán a kdo ne, jde o vizi Trnavského.
    Osobně to přeju Matějovi Koňaříkovi (kamarád) a asi nejmíň Ondruškovi (ne-kamarád), oba však nejsou v nominaci náhodou.

    • Matthew napsal:

      Ještě mě mile překvapil Zálesný. Se svým německým – buldočím – stylem prvorepublikového florbalu ukazuje, že je pro naši repre pořád hodně platným hráčem. Dobře on.

  • nicii napsal:

    ciiao

    Fanda je moc chytrý,na to že chrapek neměl moc času od operace tak byl dobrý.. ale má ještě 1měsic čas. ale chrapek rozhodne do týmu patři…. :DD jeho zkušenosti a vitečná obrana z výbornou rozehravkou dopředu.. :DD ma na to MS 2012

  • Martin Kubeš napsal:

    Pro fandu: to je opravdu objektivní kritika, když jenom na Matese plýtváš čtyřmi řádky a o ostatní ses skoro ani neotřel 😀 taky nechápu, proč tak všem leží v žaludku, čučte na florbal jako na kolektivní sport 😉 nicméně Mates je borec a to ví všichni fanoušci florbalu :-*

Napsat komentář

*