Martin Tokoš. Foto: Instagram Martin Tokoš. Foto: Instagram
13. 4. 2016 Švédsko (24) KOMENTÁŘŮ

Tokoš se loučil s Dalenem! Kam míří, se dozvíme ve čtvrtek. Bude to Falun?

 



Poslal do světa hodně emotivní zprávu. A bylo to tak trochu v jeho stylu. Martin Tokoš komunikuje se svými fanoušky přes sociální sítě a úterní vzkaz na rozloučenou opravdu zaujal. Expres zvaný Tokmeister opouští stanici Dalen. A kam míří? To se prý dozvíme ve čtvrtek, nebo v pátek.

Do Švédska odešel Martin Tokoš před ročníkem 2013/14 a Superligu si osahal v dresu Jönköpingu. Ještě v průběhu první sezony po něm ale sáhl Dalen a bylo zřejmé, že tenhle rychlík z Ostravy má před sebou slibnou budoucnost.

A své kvality na hřišti potvrzoval, po 3 sezonách v nejlepší lize světa si drží impozantní bilanci jednoho kanadského bodu na zápas. Přesto prý už v lednu tušil, že se z Umeå bude po sezoně stěhovat.

Martin Tokoš. Foto: Štěpán Černý

Martin Tokoš. Foto: Štěpán Černý

„Končila mi smlouva, a i když mi říkali, že by mě tu rádi měli dál, už po Novém roce jsem se rozhodl, že pokud bude možnost, zkusím novou výzvu. Kontaktoval jsem agenturu JACT a čekal jsem,“ vysvětluje jeden z nejlepších českých florbalistů.

Dalen nakonec po 2 sezonách trápení opět prošel do play off a nakonec hodně potrápil v semifinále i Linköping. A právě proto, že se Dalenu opravdu začalo dařit, českému snajprovi se vůbec neodchází dobře. „Někdy v životě takové věci přicházejí. Chtěl bych opravdu poděkovat spoustě lidí za moc hezké 2 roky tady v IBK Dalen, opravdu jsem si je užil. Ale teď je čas posunout se a najít nové cesty, dobrodružství a výzvy. Někdy je potřeba dělat rozhodnutí, která nejsou snadná, ale to je život,“ stojí mimo jiné v Tokošově zprávě.

Martin Tokoš a jeho vzkaz na rozloučenou. Foto: facebook

Martin Tokoš a jeho vzkaz na rozloučenou. Foto: Facebook

A kam tedy povedou jeho kroky nyní? „Už vím, kde budu hrát. Mám podepsanou smlouvu, ale klub bude tenhle přestup prezentovat až ve čtvrtek, nebo v pátek. Mohu jen říct, že zůstanu ve Švédsku, tak se nezlobte, že víc neřeknu,“ sdělil český reprezentant webu Florbal.cz.

Švédská média ale přesto už začala o novém Tokošově působišti spekulovat. Deník Västerbottens-Kuriren přišel se zaručenou informací, že o českého florbalového sprintera má zájem IBF Falun. Tak uvidíme, jak blízko je pravdy.

Druhý český legionář v Dalenu Patrik Suchánek by v klubu měl pokračovat, má smlouvu ještě na jednu sezonu.

Patrik Suchánek (vpravo) byl v takové euforii, že uzvedl mnohem většího i těžšího střelce Martina Tokoše.

Patrik Suchánek (vpravo) byl v takové euforii, že uzvedl mnohem většího i těžšího střelce Martina Tokoše.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Radim Ivan napsal:

    Ze by po me sahl dalen? S rychlosti jsme na tom stejne

  • RI napsal:

    Ahoj milý fando,

    děkuji ti, že mi přeješ Dalen a podepisuješ se rovnou mým jménem, ale já jsem spokojen, tam kde jsem. Těší mě, že nemáš nic lepšího na práci v 9:01 než psát vzkazky pod cizím jménem, zrovna hledáme s klukama někoho, kdo nám vezme bednu a hokejky na zápas do O2 areny. Tokimu hodně štěstí a kdo jej chce vidět v ČR, tak ať sleduje naší stránku https://www.facebook.com/Přemožitelé-242035099232025/?fref=ts a možná se mezi prvními dozví, kam Toki opravdu míří.

    S pozdravem
    R.

  • Jarda napsal:

    je ale nutno říct, že se Radimovi povedl přestup roku 😀 Z pozice nehrajícího v pepeinu je z něho podobně nehrající o pár km vedle, ale má „zadara“ VIP místa na sezení v O2 aréně! Kdo ví, jestli i v tomhle neměla prsty slavná JACT agentura 😀

  • Florbal napsal:

    Tak myslím, že ty růžové srdíčka a růžová florbalka, něco říkají 🙂

    GL Toki v novém dresu.

  • Nefanoušek Radima napsal:

    Vzkaz pro pravého Radima Ivana : proč tu bednu a hokejky na zápas nevezmeš sám , když stejně jen ve Vítkovicích podáváš pití? Nebo na to našli někoho jiného a ty nemáš novou funkci? Doufám, že si v Praze uděláte taky výlet po pamatkách , teda hlavně ty , jelikož nehrající podržtaškové na předzápasové videa nechodí. Takže aspoň budeš mít víc času. 🙂 Ale jinak tvůj přestup ti přeju , jsi teď uplně na jiném levlu přece.

    Hezký den všem 🙂

    • Desitky napsal:

      Takovych hracu, kteri primo do boju o titul nezasahli, nebo naskocili na par stridani a maji doma placku jsou za ty leta desitky. Neni treba se do nich navazet.

    • RI napsal:

      Ty v pohodě, já vím, že nehraju a „držímtašku“ jak ty říkáš. Nic příjemného, ale týmu se daří a to je hlavní a všechny nás to neskutečně baví, takže proč se rozčilovat nad „hejtery“. Čauko všem.

    • florec napsal:

      A co má být proč se do Radima navážíte? Kolik podržtašek má chodov, stojí na střídačce a smějou se, Barák, Flousek nevím kdo ještě. Byl bys rád, kdybys tam dolíval pití taky 🙂

      • Nefanoušek Radima napsal:

        Dolívat pití takovým mentálům jako je Lukino Hájek, to bych asi nechtěl , ale díky 🙂

        • florec napsal:

          aha, to je odpověď 😀

        • Fantomas napsal:

          ty si zakomplexovaná nula, co to nikdy nikde nedotáhla co?:) Je mi tě líto, navážet se tady do hráčů kvůli tomu, že třeba nehrajou,nebo bezdůvodně urážet Lukáše Hájka? Co ty jsi za mentála? 😀

          • Kryton napsal:

            Kdokoli z Tylove ovsem mental byt musi, tam to jinak prezit nejde 🙂

          • Fantomas napsal:

            Tylova je Tylova..:D Ale jde o to, že někdo kdo nic nedokázal, soudím podle těchto komentářů, nemá nárok říkat takové věci, nebo snad Hajuše osobně znáš?

          • Kryton napsal:

            bez komentare hehe

  • Fanda napsal:

    Jede do boleslavy

  • Věrnej kentán napsal:

    Bude taky facebooková stránka pro fanklub Radima “ Nehraju jen sedím a vezu se“ Ivana ?

  • Se vsadim napsal:

    ze Nefanoušek Radima si nikdy na extraligovou (superligovou) palubovku nesahl ani na treninku…
    a slusne zavidi…. ja osobne byt vybran Vitkama jen na to abych delal behaci kuzel na treninku budu vdecny… ale proti gustu… nefanousek se asi citi byt smuten z toho ze ho taky nevzali

    • Lojza napsal:

      Je potřeba si uvědomit, že když člověk někoho kritizuje, tak to ve většině případů neznamená, že mu závidí, nebo ze má ambice být v podobné pozici jako kritizovaný. A když už jsme u toho, tak třeba já ti můžu upřímně říct, že bych radši v tom týmu nebyl vůbec, než abych se na hřiště dostal jen když se tým raduje ze vstřeleného gólu. Neberu ti tvou touhu stát se běhacím kuželem na tréningu Vítkovic, ale myslím, že je třeba mít taky nějakou hrdost.

      • Ano napsal:

        Samozrejme ze kazdy chce hrat… a pak jsou lide co budou delat 5 tou lajnu jen aby dosahli uspechu… deje se to bezne i v HNL ze starsi hraci prestupuji tam kde muzou dosahnout stanley cupu… no a co…
        ja toho cloveka vubec neznam, ale co poslednich cca 5 let predvadi vitkovice tak vzdy maji v kadru neskutecnou kvalitu, mozna ne tak zvucne jmena ale ta kvalita tam je… i proto tolik kreatur od nich hraje ve svedsku, pulka repre je od nich ze…
        tzn tak ci onak musel neco predvest aby ho vubec v „vzali“…

    • Nefanoušek Radima napsal:

      Jsem smuten z toho, že musím ty kentaury z Vítkovic vidět v televizi 🙁

  • Petr napsal:

    Doporučil bych panu Nefanouškovi, aby příště své názory ventiloval přes facebook, protože my nezasvěcení z diskuze nic nemáme. A ani není k věci.

Napsat komentář

*