15. 4. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Třetí stříbro nechci, říká před švédským Superfinále Milan Tomašík

 



Už 2x stanul v zápasu o švédský mistrovský titul. A pokaždé prohrál. S Dalenem nestačil v letech 2012 a 2013 na Storvretu resp. Falun. V sobotu bude mít Milan Tomašík na zisk nejcennějšího mistrovského poháru světa 3. pokus, s Linköpingem se ve stockholmské Tele2 Arena utká se Storvretou. A už nechce odcházet jako poražený.

Sezonu začal ve druholigovém Visby, v lednu se vrátil mezi elitu. „Po tom, co se mi v tomhle ročníku všechno stalo, mám z toho, kam jsme došli, skvělý pocit,“ popsal reprezentační útočník v rozhovoru pro server innebandymagazinet.se.

V semifinále se musel popasovat s bývalými spoluhráči z Dalenu včetně velkých kamarádů: bojoval proti Martinu Tokošovi a Patriku Suchánkovi. „Byla v tom spousta emocí. A i když nyní hraju za Linköping a jediné, co mě zajímá, jsou jeho výsledky, byla tahle série pro mě těžší. Vyřadit Dalen byl jiný pocit než kterýkoliv jiný tým,“ vyznal se.

Nyní čeká našláplá Storvreta. „V play off ukázala dobrou formu, ale to my taky. Bude to těžké. Ovšem věříme si. Sám za sebe jsem šťastný, že můžu být potřetí ve finále, vydám ze sebe to nejlepší. Už nechci potřetí získat stříbro,“ prohlásil Tomašík jasně. Pokud se to Linköpingu i s Matějem Jendrišákem v sestavě povede, stane se prvním mužským týmem ve Švédsku, který dobyl titul poté, co v základní části skončil na 6. nebo horším místě.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*