Alexander Rudd v bolestech na zemi.
15. 4. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tvrďák Rudd hraje i se zraněným hrudníkem! Zůstat mimo? To by mě muselo srazit auto, říká

 



Za víc než 100 let bojů o Stanley Cup se v NHL traduje spousta historek o tom, jak udatní hokejisté snášeli vážná zranění, jen aby mohli hrát o nejslavnější trofej světa. Teď se něco podobného děje ve švédské Superlize. Útočník Storvrety Alexander Rudd má bolestivě naražený hrudník a žebra. Zranění, při kterém děsně bolí každý pohyb. On přesto svůj tým povede zítra do líté řeže o švédský titul, nejcennější mistrovský pohár florbalové planety!

A nemyslete si, že si na něco stěžuje. „Budu hrát. Tedy pokud mě nesrazí auto,“ říká 23letý útočník národního týmu. Bolest jej trýzní celé play off. Ve čtvrtfinále proti Helsingborgu mu soupeř narazil hrudník, přesto hrál dál a v 5. semifinále proti Falunu utrpěl zranění žeber.

Play off se hraje tvrdě. Rudd to přijímá. „Hraju se speciální bandáží, která zabraňuje těm největším bolestem. Ale horní polovina těla je kvůli tomu téměř paralyzovaná,“ popisuje hráč, který do sebe láduje prášky na tlumení bolesti. „Nic s tím nemůžu dělat. Nebaví mě hrát, když se potýkáte s překážkami a nemůžete jet naplno,“ povzdechne si.

Rudd má speciálně stáhnutou oblast spodních žeber,

Rudd má speciálně stáhnutou oblast spodních žeber,

Přesto je v kanadském bodování play off 2. za už vyřazeným Alexanderem Galante Carlströmem z Falunu! Storvretě, jež loni do boje o titul ani nepostoupila, výrazně pomohl do finále. „Nikdo nám před sezonou nevěřil, máme strašný hlad po nápravě,“ hlásí.

Se zbytkem týmu před Superfinále netrénoval. „Ani na rozcvičku před utkáním nepůjdu. Můžu jen hrát. V týdnu jsem jezdil pouze na rotopedu,“ prozrazuje. Před branku, kde to hodně bolí a hráči schytají spoustu ran, nyní nechodí. „Je to motor jejich 1. pětky. Když ho odřízneme od hry, je to cesta k úspěchu,“ míní forvard Linköpingu Anton Karlsson.

Nezahrává si Rudd přece jen se svým zdravím, nejde do rizika? Crusaders jsou navíc známí svou tvrdou, fyzickou hrou. „Je to tak důležitý zápas, že na to nemyslím. A nebojím se! Trénoval jsem na to celý rok, strašně by mě bolelo, kdybych nehrál,“ konstatuje.

Ono ho ovšem strašně bude bolet i to, když hrát bude…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*