18. 2. 2013 Zahraničí (7) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Jak si dát vlastenec? Gólman Sjögren vysvětluje neuvěřitelný zkrat

 



Florbalový svět obletěly obrázky neuvěřitelného vlastence gólmana Petera Sjögrena. Muž, který hájí branku Warbergu a kdysi býval i jedničkou švédského národního týmu, vysvětluje, jak se taková věc může stát. Je to k neuvěření.

Warberg vedl na hřišti zachraňujícího se stockholmského Trollbäckenu už 6:2 a vypadalo to, že zápas nepřinese žádné velké překvapení. Tři minuty před koncem ale přišla neuvěřitelná věc. Hostující gólman Sjögren zlikvidoval jeden z pokusů Tyresö a chystal se založit protiútok. Jenže míček si naprosto nepochopitelně hodil do vlastní brány.

„Nikdy jsem nic podobného neviděl,“ přiznává gólman Warbergu.

[youtube]http://youtu.be/tS96V2s4oqc[/youtube]

Jak je tedy možné, že míček hodil naprosto opačným směrem, než měl?

„Viděl jsem našeho volného hráče, ale najednou se mu do cesty postavil soupeř. Chvilku jsem zaváhal a zároveň už jsem byl mimo brankoviště, takže jsem se chtěl co nejrychleji zbavit balónku,“ říká Sjögren.

Peter Sjögren

Peter Sjögren

Kdo hraje florbal, tuhle reakci chápe, jenže směr hodu míčku byl opravdu nepochopitelný. „Měl jsem na rukavici tolik lepidla, že se na ní balónek držel a nakonec skončil v mé bráně,“ vysvětlil Sjögren.

Warbergu play off ani letos neunikne a v kabině jihošvédského týmu si z gólmana ještě chvíli budou utahovat. „Bylo by to hodně smutné, kdybychom kvůli takovému gólu prohráli zápas. Ale máme vítězství, tak se tomu můžeme jenom smát,“ bere už s nadhledem svůj exkluzivní vlastenec Peter Sjögren.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Bivoj32 napsal:

    Lepidla? Nejsou náhodou takové „pomůcky“ zakázané?

  • Chtěl bych se jmenovat Jan napsal:

    Že by házenkářský lepidlo? Moc hezký, doufám, že to teď nějací experti nezačnou používat i u nás.

  • petis napsal:

    paradni clanek , Bambouchu! 🙂 …Takze nejsem nejhorsi!!! 🙂 (kazdopadne jsem rad, ze myho hopika nikdo nikdy nenatocil… :-))) )

  • MP napsal:

    Může, prosím, autor článku vysvětlit, jaké lepidlo brankáři florbalu používají??? Chytal jsem před lety 9 let házenou a i tam mi byl štěpařský vosk, coby gólmanovi, velmi nepříjemný. Ale ve florbale???? Děkuji

  • Czert napsal:

    Samozřejmě žádné lepidlo, ani vosk. Sjögren byl nesprávně citován žurnalistou z bulvárního deníku Aftonbladet (=Blesk).

  • Bivoj32 napsal:

    Bohužel ho tato špatná citace může stát dost problémů. Protože je to poměrně zásadní prohřešek proti pravidlům. Ovšem sám jsem testoval silikonové rukavice s extra lepivým povrchem a až takhle mi tam míček nikdy nezůstal. Ovšem nevěřím tomu, že by si brankář v Superlize dovolil něco takového. Navíc jakékoli lepidlo by se dostalo také do prostoru brankoviště a asi by to nebylo nejvhodnější na přesuny.

Napsat komentář

*