Ani proměněný nájezd Matěje Jendrišáka na vítězství nestačil. Foto: Martin Flousek, Český Florbal. Ani proměněný nájezd Matěje Jendrišáka na vítězství nestačil. Foto: Martin Flousek, Český Florbal.
24. 4. 2016 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Také muži ztratili zápas ve 3. třetině, z Lausanne odjíždějí bez bodu

 



Čeští reprezentanti v souboji se Švýcarskem napodobili své kolegyně. Ani jim nestačilo vedení 3:1, v závěrečné dvacetiminutovce dovolili soupeři zápas otočit a na turnaji EFT končí bez bodu. Pod prohru 6:8 se čtyřmi góly podepsal útočník Aligators Malans Tim Braillard.

Naši florbalisté začali dobře a po prvním dějství vedli díky Martinu Tokošovi a Milanu Tomašíkovi 2:0. Po přestávce sice soupeř v přesilovce snížil, Marek Matejčík ale svým premiérovým reprezentačním gólem vrátil českému týmu dvougólový náskok a všechno nasvědčovalo tomu, že Češi jistě míří za prvním vítězstvím na turnaji.

Na konci druhé třetiny to ovšem bylo zase jen o gól a po přestávce stačilo Švýcarům půl minuty, aby zápas otočili. Trefili se Tim Braillard a velezkušený Matthias Hofbauer. 23letý Braillard se nakonec stal mužem zápasu. V 55. minutě dovršil hattrick a o pár desítek vteřin později svým čtvrtým gólem definitivně rozhodl.

Národní tým sehrál v Lausanne s nejlepšími týmy světy tři vyrovnaná utkání. Ani v jednom ale neuspěl, a tak z posezónního turnaje Euro Floorball Tour odjíždí bez bodu.

Třetí zápas Česka na EFT ve Švýcarsku

Česko – Švýcarsko 6:8 (2:0, 2:3, 2:5)
Branky:
8. Tokoš (Sladký), 12. Tomašík (Sladký), 28. Matejčík (Ondrušek), 37. Ondrušek (Matejčík), 53. Tokoš (Suchánek), 58. Jendřišák z TS – 21. Laely (M. Hofbauer), 31. Engel (Meister), 38. Buchli (Laely), 45. Braillard (Laely), 45. M. Hofbauer (Reusser), 51. Braillard (Laely), 55. Braillard (Camenisch), 58. Braillard (Buchli). Rozhodčí: Vilkki – Alakare (oba Finsko). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 1412.

Česko: Rytych – Němeček, Jelínek, Suchánek, Kološ, Sýkora, Šešulka, Řehoř – Rýpar, Jendrišák, Dóža – Tomašík, Sladký, Tokoš – Ondrušek, Matejčík, Hájek – Natov, Šebesta. Trenér: Radim Cepek.

Švýcarsko: Eder – Camenisch, Bischofberger, Meister, Reusser, Siegenthaler, Conrad – Laely, Braillard, Buchli – M. Hofbauer, Engel, Flühmann – Schwerzmann, Friolet, Kern. Trenér: Esa Jussila.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    neberte to jako kritiku těch, co ve švýcarsku byli a hráli…není problém v tom, jaké vybíráme hráče, myslím typově?…většinou jsou to hráči, kteří rádi útočí, dávají branky – včetně obránců…my prostě neumíme a neradi bráníme, naše obranná činnost nedosahuje zdaleka takové kvality jako ofenzíva…

Napsat komentář

*