Huddinge po osmi letech v nejvyšší soutěži žen končí. Foto: Per Wiklund
27. 4. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Další elitní švédský tým končí. Huddinge svou devátou sezonu mezi elitou nezahájí

 



Švédská nejvyšší ženská soutěž po roce opět zažívá nucený konec jednoho tradičního celku. Poté, co loni skončil Djurgarden, toho času úřadující vítěz Poháru mistryň a klub takových hráček jako Emelie Lindström nebo brankářky Frisk, nyní ohlásil konec tým Huddinge. Ve své poslední sezoně skončil stockholmský celek v základní části na 12. místě.

Huddinge odehrálo v nejvyšší soutěži osm sezon, do té deváté však již nenastoupí. „Zanedlouho skončí naše osmá sezona v SSL a žádnou další aktuálně nepřidáme,“ stojí v tiskovém prohlášení oddílu. „S těžkým srdcem bychom takto chtěli oznámit, že se nejvyšší představitelé oddílu rozhodli nepřihlásit tým do ženské elitní soutěže,“ píše se dále.

Kromě financí jsou důvodem také obtíže se skladbou kádru. „V minulých letech jsme měli problémy s tím, abychom v naší lokalitě nalezli hráčky, které jsou schopny a ochotny odhodlaně bojovat v nejvyšší soutěži za podmínek, které jsme schopni v Huddinge poskytnout,“ popisuje sportovní vedení.

Bez klubu je tak najednou třeba finská reprezentantka Klinga, ještě zajímavější je ale z tohoto pohledu příběh Therése Andersson. Ta působila loni v Djurgardenu, právě skončenou sezonu začala v Huddinge, ale posléze přešla do Täby.

Huddinge jako takové ale rozhodně nekončí. „Naše ostatní aktivity vypadají velmi dobře a jsme rádi, že se na ně můžeme plně soustředit. Mládežnické týmy rostou a koneckonců budou to právě tito hráči, kteří se v budoucnu stanou srdcem naší organizace,“ říká vedení oddílu.

Mimochodem, oba finančně vyčerpané celky pocházely z okolí Stockholmu. „Speciálně přejeme štěstí dvěma zbývajícím týmům ze Stockholmu, Taby FC a Tyresu Trollbäcken IBK, které nyní budou hájit čest našeho města,“ uvědomují si také v Huddinge, že ženský florbal to v okolí hlavního města nemá lehké.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*