6. 3. 2013 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

ŠVÝCARSKO: Souhrn čtvrtfinále – Češi zářili!

 



Švýcarská Swiss Mobiliar League zná všechny semifinalisty. Čtyři týmy mají konec sezony a o víkendu čeká finále Poháru. Čtvrtfinálové bitvy ale přinesly velká i menší překvapení.

Postoupit se podařilo letos suverénním Aligátorům z Malans, kteří ve čtvrtfinále prošli přes UHC Grünenmatt 4:0 na zápasy. Zcela jednoznačně postoupil i Grasshopper Zürich, přes Chur a stačily také čtyři zápasy. Další série ale proběhly nečekaně.

Přes Langnau postoupili hráči Floorball Köniz po vítězství 4:2 a Tigers si možná drbou hlavou, že neudrželi českou dvojici Zálesný – Rybka. Daleko větší šok však připravili hráči Rychenbergu po vítězství nad dlouholetým vládcem SV Wiler-Ersigen.

Alligator Malans – UHC Grünenmatt 4:0 (10:2, 7:5, 8:4, 9:5)
Tým Martina Ostřanského hraje v pohodě. Týmu prospěl i příchod Matthiase Larssona z Wileru a silná ekipa zahraničních hvězd drtí konkurenci. Vítězství v základní části potvrdil i hladkým postupem přes Grünenmatt. Český útočník si připsal v součtu pět gólů a tři asistence. Na druhé straně ale také stříleli góly Češi. Dan Šebek sice absentoval v prvním zápase, ale i tak dal tři góly a na jeden nahrál, Martin Vladař se trefil dvakrát.

Floorball Köniz – Tigers Langnau 4:2 (6:4, 7:4, 4:9, 4:2, 6:8, 7:4)
Langnau si musí zvykat na život bez střelce. Z formy byl v play off Simon Stucki a mladý reprezentant Manuel Engel ještě nedospěl. Řádil naopak Emanuel Antener, který v šesti zápasech nastřílel sedm gólů a na dalších sedm nahrál. Reprezentační forvard byl hlavní postavou souboje a i díky němu je Köniz mezi čtyřmi nejlepšími týmy.

Chur Unihockey – Grasshopper Zürich 0:4 (7:9, 1:6, 2:8, 1:9)
Tohle byla velká jízda Vojtěcha Skalíka. Osm gólů ve čtyřech zápasech dělá z českého forvarda druhého nejlepšího střelce play off. Daří se ale i dalším Čechům v týmu. Příležitost dostává pravidelně novic Petr Kožušník a hlavně boduje – na kontě má bilanci (1+4). Zadní řady jistí kapitán Aleš Jakůbek a Pavel Brus.

SV Wiler-Ersigen – HC Rychenberg 3:4 (11:2, 4:6, 5:4p, 5:6, 3:4p, 2:3)
Výhru Rychenbergu nikdo nečekal a stala se nevídanou senzací. Wiler kraloval celému Švýcarsku šest let v řadě a celé desetiletí patřil na úplnou špičku celé soutěže, letos však končí ještě před branami semifinále. Wileru zbyli v zelkých es už jen bratři Hofbauerové a bez Jussily a Larssonem to prostě nešlo.

V semifinále na sebe narazí Malans a Rychenberg, druhou dvojici tvoří Köniz a Grasshopper. Stále tak existuje naděje, že v týmech obou finalistů bude české zastoupení.

Play-out ještě není u konce. Čeští krajánci ale nejsou v dobré pozici. Bek Adam Štegl bojuje o záchranu Mittelandu a jeho tým prohrává s Oltenem 1:2 na zápasy. Podobně je na tom i Zdeněk Žák se svým Klotenem, který ztrácí v duelu se St.Gallenem také jedno utkání.

Průběžný stav:

Olten Zofingen – UHC Uster 1:2 (4:7, 5:7, 9:7)
Waldkirch-St.G. – Kloten-Bülach Jets 2:1 (10:5, 7:4, 4:6)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • RealHonza napsal:

    SVWE – HCR:
    O Jussilovi a Larssonovi to nebylo, tým byl i tak našlapaný kvalitními hráči (vedle Hofbauerů Zimmermann, Bichsel, Gerber, Streit, Schmocker … a v průběhu čtvrtfinále zraněný Fankhauser).
    Problém bych viděl v krizi před koncem sezóny, špatné obraně a odchodu trenéra, přišlo mi, že nevědí, co hrát a po prvním zápase, který skončil v klidu 11:2 (bez Jussily i Larssona) to šlo radikálně z kopce (čím to je neví asi ani sám Wiler, protože by jinak nedovolil takovéto „ztrapnění“ s průměrným týmem SML). Odchod trenéra na začátku play-off byl taky asi nejhorší tah, co se mohl stát. Věřím, že se povede přilákat kvalitního trenéra a spolu s ním neméně kvalitní severská náhrada za Jussilu a Larssona.

    p.s. Mitteland je Olten, takže s ním neprohrává, prohrává s Usterem 😉

  • Mr. Red napsal:

    Kvalitni clanek 😉

Napsat komentář

*