21. 3. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

SSL: Tomašík zajistil Dalenu druhou výhru, Storvreta padla v Granlu i podruhé

 



V dosavadním průběhu play-off si Milan Tomašík nepřipsal ani bod, přesto právě jeho zásluhou si Dalen odvezl z Linköpingu důležitou výhru. Granlo potvrdilo, že na domácím hřišti neprohrává a porazilo Storvretu i podruhé. Sérii tak rozhodne až páté utkání. Dalen se v Linköpingu dostal do vedení již ve 4. minutě zásluhou Adama Berglunda a během první třetiny si vytvořil náskok 3:1. Ve druhé části pak oba celky přidali po jedné brance, do závěrečné dvacetiminutovky tak vstupoval v lepší náladě hostující celek, který vedl 4:2. Domácím se však mezi 56. a 57. minutou podařilo srovnat a vynutit si prodloužení. Ale ani deset minut nastaveného času o vítězi nerozhodlo, ke slovu tedy přišly samostatné nájezdy. V této dovednostní soutěži byl úspěšnější hostující celek, když si rozhodující nájezd připsal český útočník Milan Tomašík.

Linköping IBK – IBK Dalen 4:5 (1:3, 1:1, 2:0 – 0:1)

8. M.Johansson ml. (Karlsson), 25. Ström (M.Johansson ml.), 56. J.Johansson (Astbrant), 57. M.Johansson st. (Ågren) – 4. Berglund (Holmgren), 13. Eriksson (Bodén), 17. Kronberg (Bodén), 26. Bodén, rozhodující nájezd TOMAŠÍK

Stav série 1:2

Storvreta měla dnes první možnost ukončit sérii s Granlem, ale utkání se úřadujícím šampionům příliš nepodařilo. Úvodní třetinu sice zvládli mnohem lépe než domácí celek, když se dostali do vedení 3:1, ale druhá polovina utkání patřila domácím. K obratu zavelel v polovině střetnutí Patrik Svensson a do třetí třetiny už vstupovalo Granlo s vedením 5:4 v zádech. V poslední periodě pak domácí přidali ještě další tři branky, které rozhodli o tom, že o osudu série rozhodne páté utkání na půdě Storvrety.

Granlo BK – Storvreta IBK 8:4 (1:3, 4:1, 3:0)

8. Ekstrand (A.Samuelsson), 30. Svensson (Lehnberg), 34. Ekstrand (Asp), 37. A.Samuelsson (Nilsberth), 40. A.Samuelsson (Asp), 52. J.Samuelsson, 59. Svensson (J.Samuelsson), 60. J.Berglund – 8. Stenberg (Öhman), 18. Kohonen (Öhman), 20. Öhman (Kohonen), 35. Öhman (Stenberg )

Stav série 2:2

Ve složité situaci byl před dnešním zápasem Warberg. V sérii prohrával 1:2 na zápasy, navíc čtvrtý duel se hrát na půdě Pixba. Přesto však hosté dokázali odvrátit i druhý mečbol a zvítězit. Rozhodující zápas se navíc bude hrát na jejich hřišti. Domácí Pixbo v průběhu první třetiny dvakrát vedlo o dvě branky, do druhé třetiny šli ale pouze s jednogólovým náskokem (3:2). Ve druhé dvacetiminutovce se diváci branky nedočkali, ale hned v první minutě třetí třetiny srovnal Tero Tiitu. V dalším průběhu se již ani jednomu týmu nepodařilo skórovat, následovalo tedy prodloužení. To ukončil minutu před koncem hostující Rikard Eriksson.

Pixbo Wallenstam IBK – Warberg IC 3:4pp (3:2, 0:0, 0:1 – 0:1)

5. Henriksson (Brännberg), 6. A.Johansson (Brännberg), 15. Malmström (Quist) – 11. Wallgren (Runnestig), 19. Eriksson (Olofsson), 41. Tiitu (Svensson), 69. Eriksson (Svensson)

Stav série 2:2


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*