7. 4. 2013 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

FINSKO: Seinäjoki uspělo i v Helsinkách a ve středu může slavit titul

 



Florbalisté SPV Seinäjoki se po domácím vítězství v úvodním zápase finále Salibandyliigy proti SSV radovali i v helsinské odvetě a v sérii hrané na tří vítězství vedou 2:0. Obhájce mistrovské trofeje se tak může radovat z druhého titulu v řadě už ve středu, kdy se finále stěhuje zpět do Seinäjoki.Helsinky šly v hale Pasilan před více než tisícovkou fanoušků třikrát do vedení. Na branku Kokkonena však dokázal po 32 sekundách odpovědět Kohonen, na gól Laasonena za 40 sekund Koski a na Lehtonenovu trefu zase v 27. minutě Myllymäki.

Tentýž hráč dostal ještě na konci druhé dvacetiminutovky hosty poprvé do vedení, když skóroval chvíli poté, co domácí neproměnili penaltu, v 50. minutě však přecejen srovnal na 4:4 Forsten. Ve zbytku základní hrací doby ani v prodloužení už branka nepadla, a tak musely určit vítěze druhého finále samostatné nájezdy. V nich se za SSV prosadil pouze Järvinen, zatímco na straně hostů překonali Toivoniemiho Väänänen, Mäkelä a Hulmi.

Ve středu pokračuje finále třetím duelem v Seinäjoki. Úvodní hvizd je naplánován na 17.30 hod.

 

Finsko, Salibandyliiga, 2. zápas finále:

SSV Helsinky – SPV Seinäjoki 4:5 po sam.náj. (2:2, 1:2, 1:0 – 0:0), stav série: 0:2
Branky: 8. Kokkonen, 11. Laasonen, 26. Lehtonen, 50. Forsten – 27., 39. Myllymäki, 8. Kohonen, 12. Koski, roz.sam.náj Mäkelä. Diváci: 1026.


Autor: pverosta



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*