8. 4. 2013 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

TOMAŠÍK znovu ve švédském finále! Dalen vyřadil Storvretu

 



Nikdo jim nevěřil, a přesto to dokázali. IBK Dalen je po roce opět ve finále švédské Superligy. A je u toho i Milan Tomašík, který přispěl k vítězství v rozhodujícím pátém semifinále parádním gólem.

Z Dalenu odešlo před sezonou několik výrazných opor. Pryč je kapitán švédské reprezentace Johan Samuelsson, odešel i urostlý bek Robin Nilsberth, góly už nedává Andreas Carlbom. Jádro silných osobností ale zůstalo. Vedle Ketila Kronberga a bratří Bodénů září i Milan Tomašík.

Byla to pětizápasová nervydrásající série. Dale už byl vlastně skoro vyřazený. Prohrával 1:2 na zápasy a ve čtvrtém utkání dotahoval ztrátu 1:4. Jenže morální síla severského celku se ukázala právě ve vypjatých momentech. Sezónu zachránil Alex Bodén 11 sekund před koncem. Vyrovnání na 5:5 aplaudovala v Umea plná hala a pátý zápas vynutil Ketil Kronberg v 8. minutě nastavění.

Rozhodující zápas se přesunul do uppsalského Fyrishovu, kde se na tribunách tísnilo téměř 2500 diváků. Dalen opět musel dotahovat a stáhl ztrátu 0:2 i 2:3. Vyrovnání na 3:3 zařídil Milan Tomašík v přesilovce. Ten gól stojí za to vidět!

Poslední trefu pak zařídil Johan Eriksson, který možná nechtěně tečoval nahození Ketila Kronberga. Pomalý padáče překvapil všechny, i gólmana Klintstena. Dalen mohl slavit.

VIDEO Z ROZHODUJÍCÍHO ZÁPASU STORVRETA – DALEN

H%C3%B6jdpunkter:%20Storvreta%20-%20Dalen%203-4

„Pocity… Jsou skvělé, každý nás před sezonou odepisoval a podceňoval a teď nám chybí jeden krok k tomu, abychom nad hlavu zvedli nejcennější klubovou trofej. Takže úplná paráda,“ říká nadšeně Milan Tomašík, který dostal od trenérů opět velký prostor. Dalen hrál téměř celý zápas na dvě lajny a český forvard v nich nechybí. Navíc režíruje i přesilovku.

„Porazit Storvretu v pěti zápasech je úžasný pocit, asi jsme to chtěli víc a neměli co ztratit. I tak by to byl pro nás obrovský úspěch, oni hráli pod tlakem. Jsme prostě šťastní a uvidíme, co se stane v sobotu,“ svěřuje se český florbalista v nejprestižnější lize světa.

Storvreta letos čtvrtý titul v řadě nezíská. Tým okolo Miky Kohonena možná citelně oslabilo zranění Rasmuse Sundstedta, v klíčových chvílích hrála dobře jen první formace.

To Dalenu se vyplatila sázka na internacionály. Pod vedením finského kouče Iiro Parviainena válí Čech Tomašík a hlavním tahounem je Nor Ketil Kronberg. „Ještě asi dlouho nebudu chápat, co jsme dnes svým výkonem dokázali, ale každopádně jsme ve finále. Do Malmö jedeme druhý rok po sobě a stříbro už máme. Další asi nechceme,“ říká kapitán Dalenu. V sobotu 13. dubna se postaví tváří v tvář ofenzivnímu stroji z Falunu.

 

Švédská Superliga, 5. semifinále
Storvreta – Dalen 3:4pp (2:2, 1:0, 0:1 – 0:1)
Branky: 2. Berggren (M. Samuelsson), 7. Stenberg (Öhman), 31. M. Samuelsson (Kohonen) – 12. P. Bodén, 15. P. Bodén, 52. Tomašík (Kronberg), 63:20 J. Eriksson (Kronberg). Diváci: 2380. Konečný stav série: 2:3.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • frcek napsal:

    Slušná teč.. 😀

  • Jan Tleskač napsal:

    Tomašík je dobrej, ale to co předvádí už roky Kronberg a letos zas, to klobouk dolů. To je extratřída. Pro mě hned po Kohonenovi nejlepší hráč. Jinak dobrá haluz ten gól 🙂

Napsat komentář

*