Chodov podlehl Švédům 2:7, většinu branek ale inkasoval až na konci.
1. 10. 2016 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Česko finálového zástupce mít nebude, Chodov podlehl Storvretě 2:7

 



Česká republika nebude mít na Champions Cupu 2016 zastoupení mezi finálovými týmu. Po ženách Vítkovic prohráli v semifinále také muži Chodova, kteří podlehli Storvretě 2:7 a při své premiéře na elitním klubovém turnaji tak končí v semifinále. Švédský soupeř si po celé utkání držel převahu a dokázal jej dovést do vítězného konce.

Zápas nejprve sice přinesl šance Chodova, ale jako první se radovali Švédové: od mantinelu natáhl Sjögren a míček se zastavil až za Mückem. Pražané poté přežili několik dalších šancí a podařilo se jim vyrovnat: pohlednou kombinaci zakončil Petr Pražák. Bohužel ale branka neznamenala vymanění se z tlaku a nadále tak byl v permanenci především Mück.

Vyrovnaný stav vydržel až do začátku sedmnácté minuty, to se prosadil poprvé v utkání Nilsberth. V první polovině druhé části se – podobně jako u zápasu žen Vítkovic – dařilo držet soupeře na uzdě a sám měl několik šancí, které ale Chmelíček s Pražanem neproměnili.

A tak opět udeřilo na druhé straně: přízemní umístěnou ranou se prosadil podruhé prosadil Sjörgren. Následovala pasáž utkání, která příliš šancí nepřinesla, vše změnil až individuální průnik Sýkory, který ale gólem neskončil.

Nicméně Chodov mohl smutnit jen chvíli – Mück pohotově vyhodil, čímž překonal obranu soupeře a Chmelíček se nemýlil. Po dvou třetinách tedy Chodov prohrával 2:3 a držel se na dostřel.

Jenže třetí části, především posledním deseti minutám už Storvreta dominovala a vzhledem k tomu, že se jí povedlo hned čtyřikrát skórovat, tak zkazila jinak pozitivní dojem, kterým se jinak Chodov v utkání prezentoval.

Postupně se totiž dokázali prosadit dvakrát Paulsson, Rudd a Pettersson. Chodov tak podlehl Storvretě 2:7 a na svém premiérovém Champions Cupu končí v semifinále.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*