5. 6. 2013 Zahraničí (10) KOMENTÁŘŮ

Finský mistr zbrojí na Champions Cup: Kivilehto přijel ve ferrari

 



Juha Kivilehto o sobě dal zase vědět. Dostal nabídku od finských šampionů a z provinční Loviisy se stěhuje do Seinäjoki! Ve Finsku je z toho přestup roku a populární obránce si ho náležitě užívá, na představení přijel v červeném ferrari!

Dvojnásobný mistr světa začínal s florbalem v Helsinkách, kde také už v roce 2000 za éry HIFK slavil mistrovský titul. Pak přidal dalších pět triumfů při vítězné sérii SSV. Populárního beka zlákalo i Švédsko. Nejdříve ve Finspangu a pak v Helsingborgu mu ale nebylo přáno hrát o medaile. Po třech letech v FCH se vrátil do domácí ligy a nakonec si nezahrál play off ani s Loviisou.

Nabídka od Seinäjoki se tak nedala odmítnout. „Během několika posledních let jsem nebyl moc úspěšný. Kdo hraje florbal a zažil nějaké hezké úspěchy, tak ví, o čem mluvím. Nyní mám zas velkou touhu něco velkého vyhrát,“ přiznal v rozhovoru pro web Pääkallo.

V Seinäjoki by měl Kivilehto nahradit ofenzivního beka Tatu Väänänena, který odešel do švýcarského Wileru.

Kromě obhajoby vítězství ve finské Salibandyliize má před sebou SPV s Kivilehtem ještě jednu důležitou misi. V Tampere se v říjnu uskuteční Pohár mistrů a Finové už by zase rádi dokázali, že jim Švédsko neutíká.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Big Boss napsal:

    innebandymagazine.se

    • Jirásek napsal:

      Já jen nechápu, proč máte někdo pořád potřebu tady poukazovat na to, že ty články jsou odněkud přeložený. Já osobně ten švédskej magazín nečtu, proto si to rád přečtu tady a česky. 😉

      • Gabriela napsal:

        Protože existuje nějaká novinářská etika a už jen proto, aby to nevypadalo, že si to cucáš z prstu, se zdroj uvádí. Nemluvě o slušnosti. Nemluvě o tom, že ipokud něco byť „jen“ překládáš, je to stále chráněno autorským zákonem, pokud původní dílo není šířeno pod nějakou úplně volnou licencí, a jen totální šílenec publikuje bez licence „uveď autora“, neboli „CC BY“. Spíš nechápu, že si neustále lidi myslí, že brát si dílo jiného jentak je normální.

  • sun napsal:

    No, divím se, že tu ještě neproběhlo srovnání, čím přijel Pavel Brus na Dubinu… 😉

  • david napsal:

    někdo má vlastní porsche, někdo tramvaj… která je ale asi dražší než porsche 😀 ale musí mít dva vagóny 😀

  • K.H. Mácha napsal:

    Von ho taky nemá, jen ho tam přivezli.

Napsat komentář

*