7. 8. 2013 Zahraničí (5) KOMENTÁŘŮ

Machala bude nahrávat Antenerovi! To by mohly být asistence zadarmo, směje se

 



Pavel Machala je zpět! Exostravský obránce a bývalý reprezentant se po roce stráveném v nižší švýcarské soutěži zase vrací k vrcholovému florbalu. Na Czech Open absolvuje první ostrý test v dresu švýcarského vicemistra Floorball Köniz!

Pavel Machala se po létech v ostravském FBC loni odhodlal k odchodu do Švýcarska. Nebyla to však nějaká bůhvíjaká nabídka, spolehlivý bek vzal zavděk týmu SU Mendiriotto ve třetí nejvyšší soutěži.

Klub z italského kantonu ale soutěž neudržel, a tak se pakoval o level níž. Nezabránil tomu ani Machala, v nové sezoně ale o postup zpátky zřejmě bojovat nebude.

„Já bych tam i zůstal. Když jsem odjížděl domů, vypadalo to v pohodě. Ale pak přišla informace, že je problém se zaměstnáním pro mě, a tak jsem tam skončil,“ vysvětluje Machala.

Tomáš Trnavský

Tomáš Trnavský

Vzpomněl si na něj Tomáš Trnavský, který je nově koučem Köniz. Na konci července už český bek s klubem trénoval a odehrál i dva přípravné zápasy. „Byl to test a pak mi nabídli smlouvu. Je to asi hotové, dnes jsem ji posílal podepsanou zpátky,“ říká Pavel Machala.

Köniz loni odehráli nejlepší sezonu historie. Tým, který táhl superstřelec Emanuel Antener, došel až do finále ligy. Tam prohrál s Alligator Malans.

Emanuel Antener

Emanuel Antener

Letos Köniz staví zase nový tým. Bude ho mít na starosti nový kouč Tomáš Trnavský a obhájit loňské výsledky, bude pro českého trenéra hodně těžké. I proto, že skončil Švéd Fredrik Djurling, reprezentant Daniel Bill a nyní do švédského Caperia odešel reprezentant Samuel Schneiter. Pavel Machala je jediným z velkých přestupů. Může se tak dostat i do formace s hvězdným Antenerem. „No, jestli to tak dopadne, tak by to mohly být asistence zadarmo,“ usmívá se český ofenzivní bek.

To, jak bude vypadat „nový“ Köniz s Pavlem Machalou i Tomášem Trnavským, bude patrné už na blížícím se Czech Open. Tam absolvuje švýcarský vicemistr první velký test.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • florbalista napsal:

    S Trnavskym leda sestoupí…

    • Jirka napsal:

      To nemůžeš vědět.., Trnavský je dobrý trenér a to, že to jednou pos*al přece nic neznamená..Teď může být o to silnější a zkušenější.., a bude mít velkou motivaci ukázat, že je hodně dobrý trenér

  • Martin napsal:

    Hlavně že Cepek je lepší – počkej až nepostoupí na MS to jsem zvědev co mu řekne Šuman

    • Petr Jindra napsal:

      Proč by nepostoupil? Kádr, který sestavil, je kvalitní. A hlavně konečně sází na mladou krev, což je super. Pokud to kluci nepodcení, neviděl bych v tom vůbec problém.

  • fanda napsal:

    antener je možná ve švýcarsku bombarďák, machala byl možná dvorní nahrávač skácela, trnavský je možná slušný trenér, ale závěry a predikce v článku jsou čistě spekulativní… jejich vzájemná spolupráce nic nezaručuje, byť připustím jejich kvality sportovní, k úspěchu je třeba i vzájemná chemie hráčů a trenéra a o té nic nevíme…

Napsat komentář

*