16. 8. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Dóža odešel do jiného světa. Švédsko prý ani netuší, kdo je Jendrišák

 



Patrik Dóža prožívá podobné pocity, jako před dvěma lety Milan Tomašík. Za Pixbo dal gól ve svém třetím zápase, symbolicky v 66 sekundě po buly, stejné číslo bude nosit na zádech. Ale hlavně bude dokazovat, že si zaslouží místo v sestavě.

Letní Czech Open je v lecčems jiný. Týmy po zápase nechodí do kabin, mítinky mívají někde v chládku, a tak je možné shlédnout třeba i proslov trenéra. David Jansson mluví ke svým svěřencům švédsky. A to navzdory tomu, že má v sestavě dva Švýcary a také jednoho Čecha.

„Já už rozumím dobře. Tady sice všichni umí i anglicky, ale kabina mluví absolutně švédsky. Florian Kuchen je tam už třetím rokem, ten už mluví plynule. Kasper Schmocker se začne učit společně se mnou,“ říká Patrik Dóža.

Nováček to mívá vždycky těžké, a tak na předměstí Göteborgu nikoho nezajímá, že mladý český talent hrál v dubnu Superfinále, na které koukalo víc diváků, než na švédský boj o zlato.

„Do Švédska může člověk přicházet z Česka z jakékoliv pozice, ale vždycky tam bude na začátku nula. Ve Švédsku nemají ponětí ani o jménu Jendrišák, žijí s opravdu svůj svět. Kdo přijde, musí opravdu ukázat všechno odznova,“ tvrdí Patrik Dóža.

Bojovat ale bude o to, aby důvěru trenéra získal brzy. „Nemyslím si, že by mi adaptace měla trvat rok nebo dva, doufám, že to půjde trochu rychleji,“ věří.

Patrik Dóža

Patrik Dóža

Na hřišti na sebe Patrik Dóža upozorňuje i nezvyklý doplňkem, jeho ruce zdobí černé rukávy. „Nejsem sám, hraje s tím ještě Schmocker. Já jsem je začal nosit, co jsem se vrátil po zranění. Pomáhalo mi to proti křečím. Ale hlavě je to pohodlné, tak jsem u toho zůstal,“ vysvětluje český krajánek v Pixbu.

Pokud jste zkoumali, jaký obrázek mají florbalisté v červeno-bílo pruhovaných dresech na hrudi, tak vězte, že se jedná o charitativní projekt.

„Pixbo absolvovalo na začátku léta cestu po Bali a je to obrázek nadace pomoci dítěti v nouzi. Myslím, že je to jen na Czech open,“ přibližuje malé tajemství Patrik Dóža. On sám se ale do Indonsie nepodíval. „Kdepak, já jsem byl trénovat a připravoval jsem se na sezonu,“ dodává.

Plody své práce zatím sbírá pomalu. První gól už ale dal, a to symbolicky v 66 sekundě zápasu. „Nevím, jestli to bylo osudové, ale každopádně jsem rád, že už to mám za sebou. Uvidím, jestli přijdou nějaké příspěvky do kasy, ale věřím, že teď už to bude lepší a lepší,“ věří český florbalista v Pixbu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*