23. 8. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Hledáme mladé Čechy! UHK Madrid zvolil originální cestu za titulem

 



Jsou historicky prvním španělským florbalovým klubem, patří k nejúspěšnějším v zemi. Jenže v poslední sezoně se ani neprobojovali do play off, což je pro UHK Madrid těžce stravitelné sousto. „Medvědi“ chtějí zpátky na vrchol, vedení přivedlo švédského kouče a teď shání obránce a centra. Svůj inzerát poslalo i do Česka…

Ve městě, kde tou dobou váleli za fotbalisty Realu Madrid borci jako Zinédine Zidane, Luís Figo či Roberto Carlos, slavili v roce 2002 nejen triumf v Lize mistrů, ale díky UHK Madrid i první florbalový titul v historii, který tým rok nato obhájil. Od té doby se snaží na své úspěchy navázat, nicméně výsledky mají spíš sestupnou tendenci. Letos se poprvé od roku 2007 nedostal ani do play off.

To se teď u červenočerných, jež v roce 2001 startovali na Czech Open, má změnit. „Nyní na tom tvrdě pracujeme. Stavět chceme především na mladých hráčích, kterým ze střídačky bude velet zkušený švédský kouč. Cíl do nadcházející sezony je jasný – postoupit do play off a v něm se utkat o mistrovský titul. Právě proto hledáme šikovného a všestranného obránce a centra, kteří by posílili náš mužský tým,“ píše klub v inzerátu.

A ve svých záměrech je ještě konkrétnější. „Uvítáme mladé české hráče, kteří by si chtěli užít života v Madridu, učit se španělsky a hrát florbal za UHK Madrid v Liga Nacional,“ dodává. Samozřejmostí je pomoc s hledáním jazykového kurzu a ubytování.

Klub nevyplácí žádné peníze, ale může zdarma poskytnout vybavení, obuv a oblečení od jeho sponzorů. „Pokud by už hráči uměli španělsky, můžeme také pomoci s hledáním práce v Madridu. Pokud tě nabídka zaujala, kontaktuj náš klub (anglicky, nebo španělsky) na e-mailu uhkmadrid@yahoo.es. Pro novinky o našem klubu koukni na www.facebook.com/uhkmadrid.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*