17. 9. 2013 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Hyvärinen se uvedl hattrickem, Suchánek začal prohrou. Storvreta přehrála Dalen 6:3

 



Bez své největší hvězdy a kapitána Miky Kohonena musela nastoupit Storvreta do úvodního utkání nového ročníku švédské Superligy proti Dalenu. Hvězdného Fina však dokonale zastoupil jeho krajan Rickie Hyvärinen, jenž přispěl k výhře nad Dalenem 6:3 hattrickem.

Už dlouho před zápasem bylo jasné, že si do haly Storvrety najde cestu spousta diváků. Konečné číslo 1536 sice možná není tak vysoké, jak se předpokládalo, nicméně v porovnání s českou nejvyšší soutěží je to stále 10x víc. V hale Fyrishov ale bylo na začátku smutno, diváci si připomenuli Klase Petterssona, dlouholetého florbalového nadšence, spíkra Storvrety a také tiskového mluvčího Švédské florbalové federace, který v srpnu podlehl zákeřné nemoci.

Domácí Storvreta, která se v úvodu sezony bude muset obejít bez Miky Kohonena, jenž je po operaci kolene, vstoupila do utkání lépe. V 6. minutě se ve zkráceném oslabení prosadil Rickie Hyvärinen, nová posila z Caperiotäby. O vyrovnání se v polovině první dvacetiminutovky postaral Adam Berglund. Vedení vrátil domácím Hannes Öhman na začátku 2. třetiny a za dalších 6 minut se opět prosadil Hyvärinen.

Téměř 20 minut hry si museli diváci počkat na další branku, kterou zařídil Alexander Bodén. Dalen se tak dostal na dostřel jediného gólu. Drama se však nekonalo, neboť půl minuty po Bodénově brance vrátil Storvretě dvoubrankový náskok Henrik Stenberg a za dalších 51 vteřin zvýšil Rasmus Sundstedt už na 5:2.

Radost hráčů Storvrety

Radost hráčů Storvrety

Andreas Berglund sice ještě svou brankou rozfoukal plamínek naděje, ten však uhasil Hyvärinen, který tak ve své premiéře za Storvretu zaznamenal hattrick. „Je skvělé, že jsme začali sezonu výhrou, navíc jsem se i gólově prosadil, takže jsem velmi spokojený a šťastný,“ popsal Hyvärinen své pocity po utkání serveru innebandymagazinet.se.

V dresu hostujícího Dalenu si premiéru v Superlize odbyl Patrik Suchánek, který vyběhl na hřiště s tradičním číslem 12 na dresu. Naopak druhý český hráč Milan Tomašík do sezony kvůli zraněnému kolenu ještě dlouho nezasáhne.

SESTŘIH ZÁPASU:

 
[youtube]http://youtu.be/x4SbuvdznmE[/youtube]

Výsledek:
Storvreta – Dalen 6:3 (1:1, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky:
6. Hyvärinen (Öhman), 26. Öhman (M. Samuelsson), 32. Hyvärinen (Stenberg), 51. Stenberg (Hyvärinen), 52. Sundstedt (Holtz), 56. Hyvärinen (Sundstedt) – 10. Berglund (Ljunggren), 50. A. Bodén (Kronberg), 54. Berglund (Lundström). Diváci: 1536.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*