Švédové si podmanili první semifinále a slaví. FOTO: Flickr IFF. Švédové si podmanili první semifinále a slaví. FOTO: Flickr IFF.
10. 12. 2016 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Švédové překvapení odmítli a jsou ve finále mistrovství světa

 



Švédsko je i na jedenáctém mistrovství světa ve finále. Švýcaři se sice po dvě třetiny drželi, aktuální světoví šampioni ovšem v drtivém závěru odskočili a vyhráli 7:2.

Švýcarům se švédský nástup do utkání zachytit nepodařilo. V 6. minutě doklepl nahození Robina Nilsbertha Kim Nilsson a byl z toho první gól zápasu. Záhy na 2:0 zvyšoval povedenou ranou tahem Rikard Eriksson.

V 10. minutě se sice v dobré pozici ke snížení ocitl Švýcar Emanuel Antener, jeho tahaná střela ale trefila pouze masku Johana Rehna. Na švédském brankáři si vylámali zuby i Christoph Meier s Claudiem Laelym. Mistři světa z roku 2014 proto třetinu zakončili s dvoubrankovým vedením.

Švýcaři nicméně do druhé třetiny vstoupili s o poznání větším elánem. Florbalisté v červených dresech podporovaní sborovým „Hop Schwitz“ měli nebezpečnější šance. Jednu takovou příležitost proměnil ve 25. minutě Nico Scalvioni. Švýcarský útočník hrající za švédský Dalen se prosadil Rehnovi šikovně mezi nohy.

Utkání nemělo ani trochu podobný průběh jako semifinále stejných soupeřů před dvěma lety. Tehdy po půl hodině hry vedli Švédové 7:1. Naopak nyní ve 34. minutě natáhl Nicola Bischofsberger k parádnímu projektilu a zařídil vyrovnání.

Švédové se i přes vyloženou šanci Nilssona z konce druhého dějství neprosadili, a tak se šlo po převaze Švýcarů do závěrečné třetiny za stavu 2:2.

Švédové jsou ovšem výjimeční tím, jak během utkání dokážou přepnout na zcela jinou úroveň. To se stalo i na začátku závěrečné třetiny. Ve 45. minutě udělal chybu švýcarský obránce Christoph Camenisch a Rasmus Enström vrátil Švédům vedení. Když se navíc chybující zadák celku Chur Unihockey nechal ve 48. minutě vyloučit, početní výhodu využil Alexander Galante Carlström.

Švýcarský výběr sice zkoušel hru bez brankáře, ale i přes velký tlak už gól za záda Rehna nepadl. Naopak parádu v samostatném úniku předvedl Enström, do konce klání se trefil ještě Larsson s Nilssonem.

Švédsko i pojedenácté postoupilo do finále mistrovství světa a vyhlíží soupeře. Ten vzejde z duelu Česka s Finskem, který začíná už v 15.30 (16.30 místního času).

Výsledek prvního semifinále na mistrovství světa v Rize:

ŠVÉDSKO – ŠVÝCARSKO 7:2 (2:0, 0:2, 5:0)

Branky: 6. Nilsson (Nilsberth), 7. Eriksson (Gustafsson), 45. Enström (Eriksson), 49. Galante Carlström (Nilsson), 57. Enström (Galante Carlström), 59. Larsson (Stenberg), 60. Nilsson (M. Samuelsson) – 25. Scalvioni (Rüegger), 34. Bischofsberger (Meier). Rozhodčí: Vesa Vilkki, Mikko Alakare. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 5 774.

Sestřih utkání:

Záznam utkání:

Galerie utkání:

  • Švýcarský Nicola Bischofberger předvedl proti Švédům velkolepý výkon. FOTO: Flickr IFF.
  • Střela Nicoly Bischofbergera byla opravdu přesná. FOTO: Martin Flousek, Český florbal.
  • Publikum mocně podporovalo Švýcary oblíbeným Hop Schwitz. FOTO: Flickr IFF.
  • Švýcar Luca Graf právě okusil tvrdou hru Johannese Larssona. FOTO: Flickr IFF.
  • Pětatřicetiletý Matthias Hofbauer je pro Švýcarskuö stále nesmírně platným hráčem. FOTO: Flickr IFF.
  • Alexander Galante Carlström se na výhře podílel gólem a asistencí. FOTO: Flickr IFF.
  • Falunská letka byla jako vždy ohromně nebezpečná. FOTO: Flickr IFF.
  • Rikard Eriksson (vlevo) dal proti Švýcarsku jeden gól, Rasmus Enström dva. Foto: Flickr IFF
  • Emanuel Antener ze Švýcarska byl pro švédskou defenzivu nesmírně nebezpečný. FOTO: Martin Flousek, Český florbal.
  • Švédi měli na semifinále důvod k radosti. FOTO: Flickr IFF.

Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*