23. 9. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jönköping vypravil kvůli Čechům zvláštní auto! Tokoš se pak odvděčil

 



Ani nevěděl, jestli bude moci nastoupit. Z reprezentačního soustředění v Berouně se vrátil s virózou a cítil se mizerně. Naštěstí se zápas Jönköpingu na hřišti Granla hrál až další neděli a Martin Tokoš o premiéru ve švédské Superlize nepřišel. Naopak, zářil!

Jönköping vyrazil na cestu do Sundsvallu, dlouhou přes 800 kilometrů, už v sobotu. Jenže bez Čechů. Tomáš Sladký i Martin Tokoš celý týden netrénovali, vlastně nebylo jisté, zda nastoupí. „Byl to problém, celý týden jsem ležel a Tomáš taky. Netrénovali jsme,“ vypráví Tokoš.

Jenže vedení klubu se rozhodlo, že české borce potřebuje. „Do auta nás s Tomem Sladkým vzal manažer a jeli jsme 800 kilometrů autem za týmem. Něco takového jsem opravdu nečekal, kvůli dvěma Čechům vypravili zvlášť auto a chtěli, abychom hráli bez tréninku!“ diví se střelec.

Granlo - Jönköping

Granlo – Jönköping

Rozhodnutí padlo až v neděli dopoledne. „Měli jsme ráno trénink a podle toho, jak jsme se cítili, jsme se měli rozhodnout. Bylo to celkem v pohodě, tak jsme nastoupili,“ říká český novic v Superlize.

Důvěru se oba snažili splatit. V útoku cizinců hrála česká dvojička společně s Norem Sindre Bjerknesem a nebylo to vůbec špatné. Dva góly dal právě Tokoš. „První padl po napadání. Dostali jsme se do situace 2 na 1, přišla mi krásná náhra na střed a prostě jsem jenom vystřelil,“ popisuje Tokoš svůj první gól ve Švédsku.

Při druhé trefě si počínal jako mazák. „Byl jsem najednou sám před gólmanem a takzvanou ‚Karasovkou‘ jsem to poslal po zemi pod jeho tělem do brány,“ posílá Tokoš pozdrav do Mladé Boleslavi svému parťákovi z reprezentace.

Jeho gól znamenal snížení na 4:6 a start stíhací jízdy. Jönköping nakonec vydřel skóre 7:7 a prodloužení, nakonec ale v nastavení dostal ještě jeden gól. „Bylo to 7:8 v prodloužení, takže aspoň bod je dobrý,“ bere nová posila JIK.

CELÝ ZÁPAS GRANLO – JÖNKÖPING MŮŽETE VIDĚT ZDE

I díky tomuto malému příběhu na první zápas ve Švédsku nezapomene. „Je to úplně něco jiného. Dokud se na to hřiště člověk nepostaví a nezkusí si to, jen z vyprávění to nepochopí,“ podotýká. „Byla to hezká premiéra. Přišlo něco kolem 1000 diváků, atmosféra byla dobrá, zase jsem něco takového zažil poprvé. Jsem rád, že si můžu zahrát Superligu a uvidíme, jak budou vypadat další zápasy. Zatím všechno klape a v Jönköpingu se mi líbí,“ dodává nová česká tvář ve Švédsku.

V neděli 29. září přivítá jeho tým doma Helsingborg.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*