5. 10. 2013 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Florbal pro fajnšmekry: Skalík s Ostřanským zatápěli Falunu

 



Byla to reklama na florbal. V semifinále Poháru mistrů proti sobě nastoupili mistři Švýcarska a Švédska. A českého florbalového fanouška muselo těšit, že se o drama starali i Martin Ostřanský a Vojtěch Skalík.

Oba dva čeští florbalisté si Pohár mistrů zahráli poprvé. S týmem Alligator Malans ale byli příjemným překvapením. I když nakonec švýcarský tým skončil před branami finále, udělal velký dojem. Sebevědomý Falun měl namále a jeho postup do boje o zlato rozhodl až gól do prázdné brány.

„Bohužel, náskok se Švédy se dohání se těžko. Ale asi převládají dobré pocity, jen jsme udělali chyby a ty nás možná stály zápas,“ hodnotil Martin Ostřanský vystoupení Aligátorů.

Švýcaři dokázali stáhnout skóre z 1:3 na 3:3, právě po gólech Vojtěcha Skalíka a následně i Martina Ostřansého. Pak stahovali i stav 4:7 na 6:7. Při power play ale utnul jejich šance Alex Galante Carlström. Právě švédského fantoma Malans s číslem 9 na zádech a neuhlídali. Dal celkem čtyři branky.

Vojtěch Skalík

Vojtěch Skalík

„On je stejný jako Antener ve Švýcarsku. Když na něj budeme hrát tvrdě, pohlídáme si ho, třeba i ve dvou, tak to jde. Mají jen dva hráče, takže střílet musí někdo jiný,“ zlobil se Vojtěch Skalík, který je sám elitním střelcem.

Aligátoři překvapili aktivní a agresivní hrou. Ve vysokém tempu vydrželi po celý zápas. Přitom před utkáním absolvovali půlhodinový výběh v okolí haly.

„Jo, máme naběháno, fyzicky jsme připravení. Máme to tak vždycky a bylo znát, že jsme byli v tempu a první třetinu Falun zaskočili,“ říká Skalík.

Švédové nakonec využili slabé chvíle Malans ve druhé třetině a třemi góly v rychlém sledu v podstatě rozhodli. I když Aligátoři snížili na 7:6 a čtyři minuty před koncem svého soupeře tlačili, vyrovnat nedokázali.

Martin Ostřanský

Martin Ostřanský

„My jsme věděli, že můžeme porazit kohokoliv. Máme mladý tým a finského trenéra. Hrajeme ofenzivní styl, a když připojíme naší super obranu, tak jsme opravdu silní,“ říká Martin Ostřanský, který v Malans kroutí už osmou sezonu.

Pokud se česká dvojice s týmem na Pohár mistrů vrátí, bude mít o zkušenost více. „Samozřejmě, že se budeme chtít za rok vrátit, ale nebude to lehké. Teď budeme lovení jinými,“ ví Vojtěch Skalík.

Pro českou reprezentaci je potěšitelné, že má dva florbalisty, kteří hrají ve špičkovém klubu klíčové role. „Já si chci ještě na mistrovství světa zahrát, takže když mě trenér bude chtít, tak budu k dispozici,“ říká Skalík.

Ostřanský ale po posledním MS naznačil, že by chtěl v národním týmu končit. „Času je méně, čekáme druhého potomka. A pak jde i o to, zda bych týmu měl co dát. Na podzim ale máme sezení s Radimem Cepkem a řeknu mu své názory. Je to asi 50 na 50, o pak asi musí zhodnotit, jestli bych měl dál pokračovat,“ říká Martin Ostřanský.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • petrb napsal:

    Autor článku se evidentně ani neobtěžoval vidět zápas, Falun nerozhodl gólem do prázdný, jak autor popisuje, viz „Sebevědomý Falun měl namále a jeho postup do boje o zlato rozhodl až gól do prázdné brány.“
    Naopak slušelo by se ve článku o zápase zdůraznit, že Malans přišli o možnost vyrovnat hlavně dvěma vyloučeními, přičemž hráli oslabení 3na5 129s do konce, z čehož dostali onu 8. branku…

Napsat komentář

*