28. 10. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

První lajna, první gól! Neslezli jsme z placu, vypráví Patrik Dóža

 



Patrik Dóža ve Švédsku poprvé skóroval! Poprvé dostal velkou příležitost a využil jí. Nejen ke vstřelení gólu, ale také k tomu, aby se odvděčil za důvěru. Celý zápas totiž odehrál v první pětce Pixba!

Čekání na šanci se Patriku Dóžovi vyplatilo. Když odjíždělo Pixbo na zápas do Växjö, překvapil trenér Jansson sestavením první formace. Švýcar Florian Kuchen, švédští reprezentanti Martin Östholm, Patrik Malmström, Daniel Calebsson a Patrik Dóža. Komu se to poštěstí.

„Ani nevím, jak to vlastně přišlo. Ale bylo prostě dost zranění a tak mě tam zkusili na tréninku. Hráli jsme super, tak jsem dostal šanci,“ vypráví Patrik Dóža.

Patrik Dóža slaví branku se svými spoluhráči

Patrik Dóža slaví branku se svými spoluhráči

Jenže ve Växjö to nebylo vůbec jednoduché. Bez respektu hrající domácí v půli zápasu vedli už 5:1 a mohli i víc. Obrana „Lišek“ byla jako průchoďák. Pár gólů přímo na place a odchod se svěšenou hlavou musel skousnout i Patrik Dóža.

Jenže po time-outu po pátém gólu se začaly věci měnit. Byl to právě český útočník, který po Calebssonově výzvě snížil a nastartoval velký obrat.

Ještě do konce třetiny bylo vyrovnáno a i když domácí znovu odskočili, bylo zřejmé, že Pixbo je našlápnuté. „V závěru jsme skoro neslezli ze hřiště. Měl jsem asi 15 minut play time ve třetí třetině,“ líčí Dóža.

Nakonec Pixbo vítězství urvalo, dokázalo otočit z 5:7 na 8:7 a Hvězdě utkání – Danielu Calebssonovi pomáhal český forvard.

Dóža vstřelil svou první branku v SSL

Dóža vstřelil svou první branku v SSL



„Byla opravdu zajímavé, vidět hrát tu novou formaci. Caleb je skvělý a chytrý hráč a Malmström má tah na bránu. A Patrikovi se na pravém křídle úžasně podařilo přizpůsobit se do té správné role,“
pochvaloval si David Jansson .

Dóža pár zápasů sice čekal, ale na hřišti ambiciózního nováčka jeho chvíle přišla. „Byl to neskutečný zápas,“ užíval si český mladík vítězných pocitů.

SESTŘIH UTKÁNÍ A PRVNÍ GÓL PATRIKA DÓŽI:
HIGHLIGHTS: VÄXJÖ – PIXBO

A co je potěšitelné, zvedá se i jeho Pixbo. Po mizerném úvodu šplhá tabulkou a už je na čtvrté příčce. Další zápas čeká Dóžu a „Lišky“ po reprezentační přestávce a třeba kouč Pixba sestavu měnit nebude…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*