28. 10. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Kohonenovi návrat na hřiště nevyšel. Storvreta nestačila na AIK

 



Velký návrat viděli diváci v utkání AIK – Storvreta. V dresu hostujícího týmu nastoupil poprvé od operace Mika Kohonen. Pro finského kapitána měl však zápas hořkou příchuť.

Kohonen nastoupil v centru první formace společně s Öhmanem, který se vrátil do sestavy po doléčeném zranění. A právě Hannes Öhman otevřel gólový účet utkání již v páté minutě. Domácí AIK dokázalo srovnat zásluhou Jirebecka o tři minuty později. Vedení vrátil hostům obránce Sundstedt, ale i na jeho trefu dokázali domácí reagovat zásluhou Iraeuse. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Speciální ortéza Miky Kohonena

Speciální ortéza Miky Kohonena

Ve druhé třetině upravil hostující trenér několikrát sestavu a několikrát vynechal ze střídání i Kohonena, ale potřebný efekt to nepřineslo. Jedinou branku druhého dějství totiž vstřelil domácí Lundgren.

Na začátku třetí třetiny využil přesilovku Björkström a AIK se tak dostalo do vedení o dvě branky. Na přelomu 53. a 54. pak domácí vstřelili tři branky a prakticky rozhodli o zápase. Storvretě sice pomohl oddechový čas a následná power-play, ale na dělení bodů nic nezměnily ani branky Stenberga a  Hyvärinena. Poslední slovo měl opět domácí  Björkström, který tak dal výsledku konečnou podobu.

AIK-Storvreta 8:4 (2:2, 1:0, 5:2)
Branky: 9. Jirebeck, 16. Iraeus, 24. Lundgren, 43. Björkström, 53. Nilsson, 54. Björkström, 54. Berg, 60. Björkström- 6. Öhman, 10. Sundstedt, 55. Stenberg, 59. Hyvärinen Diváci: 1890


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*