Ostrava by v Olomouci měla bodovat naplno. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
19. 3. 2017 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Ostrava dokázala nemožné! V rozhodujícím čtvrtfinále porazila Bohemians 9:6 a je v semifinále

 



Tohle je velká sláva, ve světě florbalu nevídaná! Florbalistky Ostravy dotáhly zdánlivě ztracenou sérii s Bohemians k vítěznému konci, byť ve čtvrtfinále prohrávaly už 0:3 na zápasy. V nedělním rozhodujícím čtvrtfinále sice poprvé vedly až v 55. minutě, přesto jim to nakonec stačilo k výhře 9:6, která znamená postup mezi čtyři nejlepší týmy.

Zápas měl od začátku pořádný náboj a je pozoruhodné, že Ostrava v něm poprvé vedla až v čase 54:02. Už za 71 sekund po úvodním buly se trefila Rybičková, na což odpověděla za necelých pět minut Kapcová. Na začátku deváté minuty se trefila poprvé v utkání Poláková a divoké první minuty zakončila vyrovnávací branka Kapcové.

Poté se utkání trochu uklidnilo a obě obrany začaly hrát poněkud konsolidovaněji. Ubylo šancí a také branek, na 3:2 pro Bohemians dala branku špatně pokrytá Adéla Bočanová.

Po třech minutách druhé části se prosadila Preisslerová a Bohemians se alespoň chvíli mohlo lépe dýchat, jenže bleskově využitá přesilová hra při vyloučení Jarešové vrátila Ostravu do hry. V polovině utkání se sice prosadila Poláková, ale vzápětí přišla další korekce z hole Kotzurové.

Patnáct minut před koncem pak Ostrava zásluhou Káčové poprvé vyrovnala na 5:5, za pět minut ale zkompletovala hattrick Poláková.

Ostravu nicméně nakoplo vyloučení Hyršlové – nejprve srovnala Pastušková, poté se prosadila Skácelová a Bohemku definitivně složil další zásah Pastuškové. Nepomohla už ani závěrečná power play, poslední zásah naopak ještě přidala Vrlíková.

Ostrava tak doplní semifinálovou čtveřici, kterou tvoří společně s celky Vítkovic, Chodova a Herbadentu. Právo volby semifinálového soupeře budou mít dnes večer Vítkovice, které mohou zvolit mezi Herbadentem a právě Ostravou. Ohlasy najdete na partnerském webu Onlajny.com


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Veruuuuu napsal:

    HA, teď se můžete do Ostravy navážet 😉 😛

  • Kate napsal:

    Tak vypadnou v semifinále no, stejně medaili mít nebudou, takže v podstatě žádný rozdíl 🙂 Akorát vidíme, jak moc v háji Bohemians je… Žádné srdce, žádné nasazení, začít hrát posledních 5 minut už zkrátka nestačí 🙂

    • P.E.S. napsal:

      Jasně, proč vůbec hrát, že jo, když se stejně jednou prohraje. Ubohost.

    • florbalový fanda napsal:

      Letos možná ne, ale třeba za rok nebo za dva… Abyste se pak všichni nedivili 😉

    • Tomas napsal:

      Kdybys nekdy delala nejaky sport, tak bys vedela, ze casto nejde jen o ty medaile. Medaile jsou jen vec, ktera se stejne za par let nekde zahrabe. Spousta hokejistu uz ani nema medaile z olympijskych her. Ale zazitky, zkusenosti, vzpominky, to v hlave a srdci zustane uz navzdy. Vsechny tyto holky jsou poprve v semifinale extraligy, poprve porazily tym z top4 a hned ctyrikrat za sebou. Zdaleka to neni to stejne jako zustat ve ctvrtfinale. S tvym pristupem by clovek nedosahl vubec niceho. Ve sportu ani zivote

    • Radim napsal:

      Komentář byl odstraněn pro porušení pravidel slušné diskuse

      • Petr napsal:

        Prosím redakci, aby tento příspěvek smazala. Diskuze má být slušná a toto sem nepatří.

  • Petr napsal:

    Kdo sledoval sobotní zápas, muselo mu být jasné, že to Bohemka v neděli nezvládne.

    Byl to souboj dvou rozdílných herních stylů. Zatímco Bohemka těžkopádně přecházela do útoku, neustále jalově bušila do zformované a nechybující obrany, střílela stereotypně z dálky a nedokázala si díky své pomalosti vytvářet brejkové příležitosti, tak Ostrava využívala častých chyb v rozehrávce a v obraně, hrála na brejky a dávala z nich branky. Sérii rozhodlo to, že Ostrava byla rychlejší, důraznější, individuálně šikovnější v zakončení a méně chybovala. Smutné zjištění bylo kolik chyb dokázaly nadělat v rozehrávkách a při bránění zejména zkušené bohemácké hráčky. Zamyšlení pro trenéry do další sezóny.

Napsat komentář

*