Drtivá výhra Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
19. 3. 2017 Superliga (16) KOMENTÁŘŮ

Boleslav a Vítkovice jsou v semifinále! Bohemians si vynutili pátý zápas

 



Mladá Boleslav a Vítkovice dokráčely za postupem do semifinále v nejkratší možné době. Středočeši deklasovali na závěr Ostravu 14:2, Vítkovice urvaly postup v Brně v prodloužení. To Bohemians zabrali a po výhře 9:7 prodloužili sérii s Tatranem. Chodov napravil včerejší zaváhání a vybojoval proti Otrokovicím mečbol!

Mladá Boleslav měla v sérii s Ostravou slabší soboty, ale obě neděle nenechala nikoho na pochybách, že to právě ona suverénně ovládla základní část. Svěřenci Jana Pazdery dali Ostravě na rozloučenou 14 branek a jsou v semifinále!

Dnešní výhru řídil především třetí boleslavský útok. Tadeáš Chroust vsítil čtyři branky a Petr Novotný zaznamenal pět bodů. Hattrickem výhru podtrhl také Jiří Curney. Středočechy nasměrovala k výhře už úvodní vyvedená třetina, po které hosté vedli 5:1.

Rychlého postupu docílily také Vítkovice. Stejně jako včera však měli Matejčík a spol. v Brně těžkou práci. V úvodu druhé části sice vedli 5:2, pak se však Bulldogs vzchopili a po fantastickém obratu dokonce vedli 6:5. Sedm minut před koncem srovnal Švajný, a tak šel zápas do prodloužení.

V čase 62:02 duel a celou sérii rozhodl Marek Matejčík. Tři ze čtyř utkání série mezi Brnem a Vítkovicemi skončilo o gól, hned dvě střetnutí muselo rozhodnout až prodloužení. Přesto jdou dál po čtyřech zápasech Vítkovice.

Včera Otrokovice dokázaly zaskočit Chodov a zařídily, že se série ještě minimálně jednou přesune do Prahy. Dnes celek z Jižního Města potvrdil roli favorita a na Štěrkovišti vyhrál 4:1. Dvěma góly se na tom podílel Michal Strachota.

Postup do semifinále si dnes mohl zajistit také střešovický Tatran. Čtvrté střetnutí na hřišti Bohemians však svěřenci Luďka Beneše nezvládli a o poslední krok se tak budou muset stejně jako Chodov pokusit v úterý.

I čtvrté pražské derby nabídlo spoustu branek. Hosté se dostali do vedení pouze jednou v úvodní třetině, jinak pokaždé tahali za kratší konec. Velkou měrou se na výhře klokanů 9:7 podíleli bratři Šimkové. Mladší David nasbíral čtyři body, starší Martin tři.

Obě série play down jsou po úvodním hracím víkendu vyrovnané. Pardubice oplatily Liberci včerejší porážku a po výhře 4:3 srovnaly na 1:1. Sparta dokázala odpovědět na sobotní výhru Kladna a druhý duel ovládla 6:4.

Výsledky 4. zápasů čtvrtfinále play off:

BULLDOGS BRNO – VÍTKOVICE 6:7p (konečný stav série 0:4)
OTROKOVICE – CHODOV 1:4 (stav série: 1:3)
OSTRAVA – MLADÁ BOLESLAV 2:14 (konečný stav série: 0:4)
BOHEMIANS – TATRAN 9:7 (stav série: 1:3)

Výsledky 2. zápasů 1. kola play down:

LIBEREC – PARDUBICE 3:4 (stav série: 1:1)
SPARTA – KLADNO 6:4 (stav série: 1:1)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Joe napsal:

    To jsem zvědav, jestli si Bolka ty Vítkovice vezme, nebo ne 🙂

  • Včelka napsal:

    Bolka si podle nedávnych prohlášení vybírá prioritně týmy, které ji nejlépe prověří v play off.
    Právě proto si vybrala ve čtvrtfinále Ostravu a právě proto si nemůže vybrat v semifinále Vítkovice :))

  • Včelka napsal:

    1. 3. 2017
    http://Www.ceskyflorbal.cz

    Už delší dobu je jasné, že budou vybírat jako první. Až se v neděli uzavře základní část Tipsport Superligy, bude mít Mladá Boleslav možnost první volby. Hned za ní si určí protivníka pro čtvrtfinále obhájce titulu z Chodova. Středočeši mají jasno koho zvolí. Postavit by se jim měl soupeř, jenž je prověří nejlépe v cestě do Superfinále.

    • Tak určitě napsal:

      To je formulace redakce českého florbalu, nikoliv nikoho ze zástupců MB. Ti jasně řekli že berou tým, s kterým budou moct sérii co nejrychleji ukončit.

    • Vcelicka napsal:

      Onlajny:
      Radim Křenek (Mladá Boleslav):
      „Ostravu jsme zvolili protože věříme, ze přes ni vede nejsnadnější cesta do semifinále. A v play-off jsou pak každé síly navíc důležité. Věříme, že sérii zvládneme v nejkratší možné době.“
      a
      Ceskyflorbal.cz:
      Jan Pazdera – Technology Florbal MB: Vnímáme, že pro naši motivaci je dobré zahrát si se soupeřem, proti kterému jsme čtvrtfinále dlouho nehráli. Na Ostravu si po vzájemných zápasech věříme, byla to nejsnazší možná volba.

  • semifinale napsal:

    Nezlobte se na me, ale vybirani si v semifinale je ulet.. V tom ctvrtku to este sem schopnej pochopit,ale v semicku..

  • Čech Karel Němec napsal:

    Má to svoji logiku. Nejde o prověření kvality, jde o využití získané výhody. Jestliže jsem jsem nejsilnější z 8 soupeřů, volím v 1.kole nejslabšího aby ho neměli ostatní středně silní soupeři. V 2.kole volím nejsilnější tým ze 4 soupeřů abych případný 1-2 nezdary mohl napravit v co nejvíce zápasech. Ve finále se tak potkám méně kvalitním soupeřem na jeden zápas kde by zápas proti druhému nejsilnějšímu mohl být riziko. Volba soupeře je mi taky proti srsti, ale zase to eliminuje ty trapasy s vlastními koši, výlety juniorů na poslední kola či naprosto divné výsledky z ostatních sportů. Naštěstí sport má své neznámé proměnné a stává se, že spekulovat se nevyplácí.

  • Jura napsal:

    A kdy se vlastně semifinálové zápasy odehrají? Nikde jsem neviděl upravený program. Nebo se snad případný sedmý semifinálový zápas bude hrát v sobotu 15.4. a Superfinále za dva dny?

  • MB napsal:

    Semifinálové zápasy začínají tuto sobotu a neděli.

    • Alfred napsal:

      Kde bereš tu jistotu? Případný sedmý zápas TAT-BOH je plánovaný na sobotu a CHO-OTR dokonce až na neděli. Pokud by se tedy série CHO-OTR protáhla na 7 utkání, tak SF může začít až příští týden.
      V rozpisu jsou zatím naplánované termíny úterý 28.3., čtvrtek 30.3., sobota 1.4., úterý 4.4., čtvrtek 6.4., sobota 8.4. a pondělí 10.4.
      Realita může být samozřejmě zcela jiná. Záleží na tom, jak se dohodnou oddíly, případně ještě TV.

    • Jura napsal:

      Děkuji za vyčerpávající odpovědi.
      Takže preventivně vzít tři týdny dovolené. Jak je vidět má to Unie pod kontrolou a vše je přesně podle předpisů a řádů. Hlavně se nezapomeňte unijní bafuňáři plácat po ramenou jak jste dobří.

    • Joe napsal:

      Problém je, že to neví ani ty oddíly a některé dosud pořád vlastně ani neví, jestli v semifinále budou nebo ne 🙂 Samozřejmě to nevylučuje nic, jelikož přece český florbal pro fanoušky.

  • florbalfanda napsal:

    Myslím že je to jasné Mlčoušek na hrad !!!!!

  • MB napsal:

    Bolka bude hrat první semifinále příští středu od 20.30 hod za přítomnosti tv kamer.

Napsat komentář

*